Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PlayStation 4 si Češi vyzkouší v říjnu, slíbila nám Sony

Plus nové zvěsti o listopadovém uvedení na trh.

Vlastní zpráva - V reakci na včerejší článek o opětovném výskytu her v jedné z hal letňanského výstaviště na sérii veletrhů od ABF nás kontaktovala česká Sony se zajímavým upřesněním, které v původní tiskovce chybělo.

"V rámci For Games 2013 připravujeme větší a zajímavější prezentaci než v loňském roce. Hráči se mají určitě na co těšit a nedočkavci, kteří se těší na PlayStation 4, si určitě přijdou na své," uvedl Jakub Holý z marketingu PlayStation pro ČR, SK a Maďarsko.

Jinými slovy, Sony tím vlastně potvrdila, že na této akci si široká veřejnost v polovině října bude moci osobně zkusit nextgen konzoli PlayStation 4 a její nadcházející hry, tak jako tomu bude na jiných výstavách v zahraničí.

S tím úzce souvisí jedna čerstvá spekulace, která se objevila v noci na dnešek. Autoři nezávislé hry Tiny Brains vypustili oficiální tiskovou zprávu, kde se možná nechtěně prořekli. Lákají na americkou výstavu PAX Prime, kde jejich titul bude k dispozici, se slovy, že "lidé nemusejí čekat až do listopadu na vydání PS4." Tato hra bude u startu PS4, takže by o něm její autoři ze Spearhead Games určitě něco měli vědět, předtím pracovali v EA, UbiSoftu a Eidosu, čili rozhodně nejde o nějaké zelenáče.

Sony slavnostně ohlásí termín příchodu PlayStation 4 na trh, včetně toho našeho, už v úterý 20. srpna ve večerních hodinách na své konferenci na Gamescomu. Zaměstnanci české pobočky Sony už ten tajný den D déle znají, ale nechtějí ho nikomu za žádných okolností prozradit.

Dosavadní spekulace o uvedení PS4 byly docela široké: od těch divokých o konci října, které nezní pravděpodobně, až po ty o polovině prosince, což by ale byla nevýhoda vůči listopadu u Xbox One i kvůli přílišné blízkosti Vánoc. Rozuzlení, resp. upřesnění toho listopadu se dozvíme už za pět dnů.

20 věcí, které jste možná nevěděli o PS4

Read this next