Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Xbox One i hry půjdou importovat ze zahraničí

Microsoft nechce házet klacky pod nohy cestovatelům.

I kvůli středečnímu odkladu Xbox One v severních zemích Evropy a Rusku se ještě více dostaly do centra pozornosti otázky na téma region-locku, importu či možných restrikcí, které jsou více než aktuální i pro našince.

Microsoft proto oficiálně zopakoval, že konzole Xbox One ani její hry nebudou obsahovat žádná regionální omezení. Jinými slovy, konzoli i všechny hry (narozdíl od situace s X360) si můžete koupit odkudkoli ze světa a vše vám bude kdekoli fungovat, pokud máte přípojku pro elektrickou energii nebo dieselový agregát.

I zájemci ve státech postižených odkladem nebo spadající do příštích vln uvedení konzole (jako ČR/SK) si tak budou moci užívat zábavy s Xbox One hned od listopadu, pokud si zaplatí dopravné a pokud na ně zbyde.

"Víme, že lidé v Evropě hodně cestují, stěhují se nebo navštěvují příbuzné," dodal Microsoft, proč to nechce blokovat. S obligátním dovětkem, že celkový zážitek samozřejmě bude lepší v těch už oficiálně podporovaných zemích a že některé místní aplikace nebo služby mohou uplatňovat regionální restrikce (typicky filmový Netflix). Pro nákupy na Xbox Live také budete muset mít validní platební metodu korespondující s oficiálně podporovanou zemí, tzn. u nás možnost platit v zahraniční měně.

Marketingový ředitel Albert Penello také vyvrátil domněnky, že by se snad počet startovních zemí snížil kvůli tomu, aby na hlavní trhy zbylo dostatek kusů. S těmi prý nemají problém, prý šlo zejména o implementaci podpory hlasového ovládání, čistě otázka dodělání softwaru pro Xbox One.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments