Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dvě věrohodné indicie směřují PlayStation 4 už na říjen

Vypálí Sony konkurenci rybník?

Za čtyřiadvacet hodin odteď, v úterý večer, už budeme znát den D oficiálně. Krátce před konferencí Sony na Gamescomu se však ještě vyrojily dvě docela věrohodné indicie o možném datu uvedení konzole PlayStation 4 na trh.

Nejprve zaměstnanec nejmenovanného předního řetězce zahlédl v jejich interním release-listu obdrženém od vedení, že 21. října 2013 má vyjít nějaká nová konzole od Sony, kterou zřejmě nemůže být nic jiného než PS4. Obchody obvykle vědí o takových zásadních událostech v předstihu, aby měly dostatek času na přípravu všeho, co s nimi souvisí.

Moderátor GAFu, kde se příspěvek objevil, posléze úspěšně ověřil, že dotyčný skutečně pracuje v obchodě s hrami a že má k takovým citlivým informacím přístup, tudíž nejde jen o nějakého chytráka s bujnou fantazií. Divné je jen to, že 21. října je pondělí.

Druhým, ještě slibnějším náznakem je video, se kterým přišla zřejmě netrpělivá pobočka Sony ze Saudské Arábie na jejím YouTube kanálu. Píše se v něm "مستعدين لأكتوبر؟" což překladač, světe div se, tlumočí jako "Připravte se na říjen". Oficiálně ho tamní Sony nahodila i na její Twitter s deseti tisíci odběrateli, takže to nepůsobí jako nějaký podvrh:

Watch on YouTube

Pokud by to o konci října byla pravda, Sony by vypálila Microsoftu rybník, neboť Xbox One přijde až někdy v listopadu a jen na devět trhů světa, na rozdíl od PS4 celosvětově. A také by Sony na Gamescomu mohla říct, že PS4 bude dostupná už za dva měsíce odteď, což by se hezky vyjímalo v novinových titulcích a každý by si to lehce zapamatoval.

Co se naopak ukázalo být podfukem, jsou dnešní zvěsti o údajném novém modelu handheldu PlayStation VITA. Měl mít o něco větší obrazovku (6,3 palců oproti 5), dvojnásobně více paměti (1 GB) než ten stávající a nový design ladící s PS4. Citované japonské noviny neexistují a celé to příliš nedává logiku. Na druhou stranu, Sony slibuje, že její Gamescom konference bude pojednávat i o platformě VITA...

Read this next