Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Elder Scrolls Online s pravidelnými měsíčními poplatky

Bethesda vysvětluje odvážný krok.

V době, kdy na obchodní model Free-2-Play přechází nadneseně řečeno i klika od dveří, přišla Bethesda s velmi odvážným tahem, kterým jde tak trochu čelem přímo proti zdi.

Její příští jaro vycházející fantasy MMORPG The Elder Scrolls Online pro PC, PS3, X360 i Maca bude vyžadovat placení pravidelných měsíčních poplatků. Tedy něco, na co předtím víceméně dojelo Star Wars the Old Republic i mnohé jiné nákladné onlinovky, které později musely být za chodu překopány do hybridního modelu, který jim téměř vždy zařídil nárůst tržeb o stovky procent.

Zjistil to německý GameStar od ředitele hry Matta Firora. Podle jeho názoru by Free-2-Play vyžadovalo kompromisy a problémy, které nejsou ochotni učinit.

"Účtování pevně daných poplatků znamená, že nabídneme hráčům hru, jakou jsme jim slíbili a jakou si chtějí zahrát. Vystavěním platebních bran mezi hráče a obsah by zrovna ve hře, která si vždy zakládá na svobodě pohybu a otevřeném světě, by se její vize zhroutila," vysvětlil tvůrce.

Všechny hry ze série The Elder Scrolls podle něj stavějí především na tom, že hráč může jít, kamkoli zachce, být kymkoli chce a dělat si co chce. Nízký měsíční poplatek se prý k této značce hodí mnohem lépe než systém, kde musíte platit za jednotlivé vlastnosti, oblasti nebo postavy.

Když si koupíte krabicovku The Elder Scrolls Online v obchodě, získáte tím nárok na 30-denní přístup ke kompletní hře se stovkami hodin zábavy. Potom bude základní měsíční poplatek činit 15 dolarů / 13 eur / 9 liber, přičemž při delším úvazku budou existovat slevy.

Read this next