If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Patnáctiminutová předváděčka "minecraftového" EverQuest Next Landmark

O přeměně terénu během pár minut, výrobě nářadí či zabudované tvorbě timelapse videí.

Sony Online v Kolíně nad Rýnem poprvé odprezentovala novinářům její ambiciozní pokračování klasické onlinovky EverQuest (info). Zaměřila se na předvoj Landmark fungující hlavně jako volně šířený nástroj pro tvorbu obsahu a světa samotnými hráči, kteří si zpočátku mohou vybrat mezi mužem a ženou z třídy dobrodruha a přizpůsobit jejich vzhled.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Zajímavé je, že přímo v EverQuest Next bude zabudovaná funkce pro vytváření tzv. timelapse videí, tedy záznamu zrychleného průběhu času, což je jinak populární například u pulsování metropolí či plavaní mraků nad národními parky. Tyto videa pak nasdílíte s kamarády na internetu, kterak jste v Landmark např. upravili terén, něco postavili nebo rozseli vegetaci a stromy kdekoli v herním světě. Přeměnit obyčejný skalnatý vrcholek na architektonicky hezké obydlí s přístupovými cestami budete schopni doslova během pár minut a dá se na tom kooperovat s jinými hráči.

Nejprve však musíte nalézt suroviny, ze kterých si na tzv. craftovacích stanicích vyrobíte vlastní nářadí. Čím lepší zdroje najdete, tím silnější nástroje můžete mít po ruce a pak je případně prodat ostatním na tržišti. "Představte si, že takto budou na obsahu i na terénu pracovat tisíce hráčů po několik měsíců," rozplývají se tvůrci, kteří ty nejlepší kreace vyberou pro použití do plnohodnotné hry EverQuest Next, která vyjde po Landmarku. Více informací v přepisu z Gamescom prezentace zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Everquest Next

PS4, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments