Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rozuzlení příchodu PlayStation 4 do ČR se dozvíme už zítra

Mluvili jsme s PR manažerem Sony.

Vlastní zpráva - Dnes odpoledne se nám konečně podařilo spojit s PR manažerem české Sony, když z jeho telefonu už nezněla jen německy namluvená zpráva o dovolání se do hlasové schránky, neb se stále fyzicky nachází na Gamescomu. Důvodem telefonátu samozřejmě nemohlo být nic jiného než prosba o objasnění včerejšího nezahrnutí České republiky mezi 32 startovních zemí PlayStation 4.

Jakub Holý zatím odmítl potvrdit, že by u nás byla nová konzole odložena na příští rok, jak vyplývalo z konference i následné tiskovky mateřské Sony. Zároveň ani nechtěl závazně slíbit, že u nás oficiálně opravdu vyjde již toho 29. listopadu, jako se to stane třeba v Salvadoru a Guatemale nebo většině vyspělé Evropy.

Jakub Holý, PR manažer Sony, zdroj: Hrej

"Pracujeme na tom, aby PS4 byla v ČR co nejdříve, jak to je jen možné," odvětil zatím neurčitě mluvčí domácí Sony a odmítl jít do detailů.

Vysvětlující oficiální tiskovou zprávu, která tuto zásadní otázku pro desetitisíce domácích hráčů vyjasní, prý sepíše hned v pátek dopoledne, jakmile bude z Kolína nad Rýnem zpět v České republice.

V reakci na včerejší spekulace některých plátků Holý pouze uvedl, že datum dosud nikomu nepotvrzoval ani nic bližšího nenaznačoval, takže netuší, odkud se vzaly. Spíš si proto počkat do zítřejšího rána na rozuzlení.

Netroufáme si tipovat, jak to celé dopadne. Po této komunikaci to nevypadá tak tragicky jako včera, ani však nejsou zažehnány veškeré obavy. Pokud by v ČR opravdu PS4 vyšla hned toho 29.11.2013 jako jinde v EU a šlo jen o nějakou chybu, asi by to Sony řekla či dementovala seznam zemí hned a nepotřebovala by k tomu posílat tiskovku. Je proto klidně možné, že z úvodní vlny jsme centrálou vyřazeni být mohli, ale momentálně se v zákulisí usilovně dojednává a pracuje na tom, aby k nám přišly ze zahraničí aspoň nějaké kusy. Ty by teoreticky mohly jít do prodeje s menším zpožděním v průběhu prosince, aby se stihly Vánoce a dalo se konstatovat, že tady PS4 oficiálně je k dispozici.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PS4
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments