Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Pokračování Metro: Last Light chce být přístupnější širšímu publiku

Nový majitel značky už uplatní právo veta.

S květnovým Last Light nemohli Deep Silver už nic dělat, protože se jim dostalo do pařátů prakticky hotové, pokud ho nechtěli zdržet o několik let. Ale do příštího dílu série Metro už svůj vliv naplno uplatní, jelikož nezaplatili v aukci THQ šest milionů dolarů za práva jen tak zbůhdarma, a vznikne z toho odlišná hra.

Řekl to v rozhovoru pro Joystiq na Gamescomu šéf firmy Dr. Klemens Kundratitz: "Rozhodně chceme s touto sérií pokračovat a budeme se snažit o to, aby byla přístupnější širšímu publiku."

Nic horšího asi zakladatel Deep Silver nemohl pronést, aby si proti sobě poštval fanoušky dosavadních dvou dílů Metro, kteří na něm milovali právě odlišnost oproti jiným hrám a cílení na tzv. hardcore publikum. Stačí vzpomenout, jakou bouři vyvolalo nešikovné prohlášení tohoto typu u Dark Souls 2 a jak dlouho pak trvalo odklizení napáchaných škod.

Co na tento nápad říkají vývojáři z ukrajinských 4A Games, to ještě nevíme, takže vyhlašovat poplach by bylo zatím předčasné. Aby se vůbec pokračování Last Light mohlo začít rodit, potřebují nejprve získat práva od autora knih, kterým je Dmitry Glukhovsky. To by prý neměl být problém, jelikož je fanouškem těchto her a podílel se na nich. Příště by vydavatel rád viděl jeho roli ještě aktivnější.

Celkově jsou Deep Silver s akvizicí Metro: Last Light (recenze) nadmíru spokojeni. I jsou rádi za období, které si vybrali pro vydání, protože si tehdy v jinak suchém květnu získalo velkou pozornost. Počet prodaných kusů však ani dnes neodhalili.

Představení posledníhoi DLC pro Metro: Last Light

Read this next