Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Přiblížení sběratelky Grand Theft Auto 5

Buďte dítětem Niko Bellice + ukázky bonusového oblečení, vozidel a výzev.

Ještě než Rockstar brzy oficiálně uvolní nové video o gangsterech, přiblížil obsah už dříve ohlášených a později v korunách naceněných speciálních a sběratelských edic Grand Theft Auto 5, který představuje jakési DLC.

Nejzajímavější novinkou je, že sběratelka přinese možnost hrát jako dítě ústředního protagonisty čtvrtého dílu GTA Niko Bellice v příbuzném mulťáku Grand Theft Auto Online. Spolu s postavami Claude a Misty z trojky, kteří mohou být rovněž vašimi předky, když si vytváříte vlastního hrdinu a jeho běžné denní aktivity (čas strávený s rodinou, ilegální prácičky či sportovní vyžití), které budou mít poté vliv na jeho vzezření i schopnosti. Sami si v editoru určíte, jak moc jim mají být podobní a co všechno mají od rodičů zdědit.

Dále bylo poprvé ukázáno bonusové oblečení pro Michaela, Franklina i Trevora do singleplayeru, které se jim zpřístupní se speciální edicí v herních obchodech v Los Santos a okresku Blaine, kde navíc mají právo na 20 % slevu. Každý z hrdinů tam navíc obdrží jeden oblek, jeden kus oblečení (tričko, mikina nebo bunda) a jedno bonusové tetování:

Elektrické auto Khamelion na obrázku níže pro využití v GTA Online si pouze majitelé sběratelky budou moci zakoupit prostřednictvím webového online-shopu ve hře, do nějž se dostanou přes mobilní telefon:

To samé se týká bonusové motorky CarbonRS, opět přístupné na skladě herních obchodů jen pro držitele sběratelky, společně s exkluzivní garáží pro takováto extra vozidla:

Že se majitelům obou edic bude rychleji doplňovat speciální schopnost každé postavy, to se opět vědělo. Připomeňme z mega-preview, že Michael je zručný střelec a proto si takto dokáže v přestřelkách zpomalit čas pro snazší zaměření cíle. Franklin je zase zkušený řidič s bleskovými reflexy, takže i ten zpomalí proudění času pro vyhnutí se překážkám na silnici. A konečně Trevor je trochu magor, takže jeho specialita spočívá v běsnění, které způsobuje dvojnásobné zranění nepřátelům a naopak on sám po tu dobu přijímá pouze polovinu zásahů.

A o bonusových zbraních či leteckých výzvách v edicích už řeč šla též. Nyní bylo Rockstarem pouze upřesněno, že si zalétáte v pěti unikátních soutěžích, kde budete kličkovat mezi horami, pouští, oceánem a městy při navigování k příštímu checkpointu, který vymačká z vašeho kaskadérského letadla maximum. Splněním každé výzvy se vaší postavě zlepší schopnost pilotování a můžete se pak srovnávat s kamarády či zápolit o umístění v žebříčku.

Jiná věc je, že jak se díváme na Xzone, speciálka je úplně pryč a PS3 verze sběratelky je už též vyprodaná, zbývá už jen ta pro X360.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments