Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Soundtrack GTA 5 oficiálně přiblížen Rockstarem

Včetně ukázek rádií a jejich skutečných moderátorů.

Únik seznamu skladeb z pre-loadu přiměl Rockstar k tomu, aby hudbu z Grand Theft Auto 5 představil oficiální cestou. Jak se na firmu jeho jména sluší a patří, učinil tak prostřednictvím kulturní rubriky amerického neherního časopisu Rolling Stone.

Soundtrack GTA 5 nakonec obsáhne 15 stanic rádií s 240 licencovanými skladbami a dvě stanice vysílající čistě jen mluvené slovo. Čili crackeři měli pravdu, když říkali, že ve hře je toho schováno mnohem více, než objevili minulou sobotu.

Jedná se proto o největší soundtrack, co Rockstar kdy vytvořil. Pokud byste ho srovnali s filmy, přiložená muzika by zařídila doprovod k dvaceti z nich.

Našinci to asi nic neřekne, ale pro Američany je zajímavé, že moderátory v některých rádiích budou známé osobnosti, jako Stephen Pope či Nate Williams na Vinewood Boulevard Radio s moderním rockem (ukázka). Stanice East LOS FM oproti tomu soustředí na Mexikánce, když jejich hudbu vybral Camilo Lara z tamní instituce hudby.

O West Coast Classics se postará DJ Pooh odpovědný za film Friday a byl i scénáristou GTA San Andreas (úryvek). Jako příklad něčeho úplně jiného nám bylo předhozeno Rebel Radio vhodné pro psance na venkově (sampl).

"GTA 5 bude prvním dílem série, v němž hudba zazní během misí, při toulání se otevřeným světem i při online klání. Vše je kompletně dynamické a funguje to na stejném principu jako v minulých GTA, tzn. reaguje to na to, co vaše postava zrovna provádí," řekl Rolling Stone supervizor soundtracku Ivan Pavlovich. Ve hře dokonce zažije debut nové skladbu od skupiny Flying Lotus.

Včerejší krátký trailer z GTA 5

Read this next