Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nahrávka 15 minut Dragon Age: Inquisition z plátna na PAX Prime

A potvrzení taktického pohledu i hratelné rasy Qunari.

Jak už jste asi pochopili, BioWare si nevybrali k velkolepému debutu Dragon Age: Inquisition ani E3 ani Gamescom, nýbrž přednášku na veletrhu PAX Prime, který se koná tento víkend v americkém Seattlu. Po oficiálním sestřihu či půltuctu obrázků tam jásajícím fanouškům promítli nevídaných zhruba 15 minut z hraní a někdo z prvních řad to natočil na svůj iPhone:

Watch on YouTube

Většinu minutáže tvoří pohyb po pestrobarevném otevřeném světě, ale občas dojde i na souboje, které jsou opravdu tím křížencem stylu prvního a druhého dílu Dragon Age. BioWare nově potvrdili, že v Inquisition se vrátí taktický pohled na bojiště známý z jedničky, takže můžete hru při bitvě zapauzovat, z tradiční third-person kamery (alá Mass Effect) se oddálit do ptačí perspektivy a strategicky udílet příkazy své družině nebo kdykoli převzít ovládání kteréhokoli jejího člena. Poprvé to je v pohybu vidět ke konci této další nahrávky s mírně jiným obsahem:

Watch on YouTube

Tvůrci také na PAX Prime řekli, že už se rozhodli, že dříve zvažovaná rasa Qunari tu bude čtvrtou hratelnou, vedle lidí, trpaslíků a elfů. Má být velmi odlišná od ostatních ras, co se týče jejího vyznání, takže můžeme počítat s vysokou mírou znovuhratelnosti. Vztahy Quanari s různými osobami mají být velmi komplikované, což stejně jako vaše volby značně ovlivní vývoj příběhu. Scénisté prý nyní pilně pracují na dodatečné implementaci všeho do hry, aby to do sebe pasovalo.

Pokud by byly náhodou videa výše z YouTube odstraněna, zde ještě raději jejich mirrory na alternativním DailyMotion:

Read this next