Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Co by se muselo stát pro Need for Speed: Underground 3?

Neony už nefrčí a neprodalo by se 15 milionů kusů.

Jako fanoušci kdysi volali po oživení konceptu pětky NFS: Porsche Unleashed, s čímž je uspokojila až Forza Horizon, nyní se ozývají hlasy po návratu ke dvěma dílům Underground. Tedy k městským ilegálním závodům s důrazem na tuning a holky pózující na kapotě.

Šéf nového studia Ghost Games, které kutí letošní díl Rivals a které od Criterionu nově převzalo otěže série Need for Speed do budoucna (nebude se s ním každý rok střídat), se rozhodl na toto volání veřejně odpovědět.

"Víte, musíme naslouchat našim zákazníkům. Pokud by nám někdo dopředu zaručil, že když vytvoříme Underground 3 na Frostbite 3 enginu s přesně stejnými vlastnostmi jako minule a prodáme té hry 15 milionů kusů, šel bych do toho. Ale není to zdaleka tak jednoduché," postěžoval si Marcus Nilsson pro VideoGamer.

Jinými slovy tím řekl, že rozhodující jsou pro ně lidé, kteří si NFS kupují a hlasují svými peněženkami o směru vývoje. Nikoli ti, kteří jen někde ve fórech křičí po návratu ke starému stylu série, ačkoli z průzkumů trhu vychází EA něco úplně jiného.

Podle názoru šéfa švédských Ghost Games za vším vězí nostalgie a také ovlivnění rozruchem okolo filmů Rychle a Zběsile. Bere na vědomí přání některých fanoušků, kteří by chtěli další Underground, a snaží se jim "vnutit" aktuální díl Rivals, který je prý směsí NFS her od Criterionu (fyzika, kamera, auta) se starými díly série (příběhová linka, přizpůsobení auta, které považuje za základ kteréhokoli NFS). Ale neonová světla jako ve starých Undergroundech v něm stoprocentně nenajdete.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Need for Speed: Rivals

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PSP, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments