If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Režisér filmového Star Treku: Příbuzná hra nám uškodila

Vysypal kritiku na studio Digital Extremes.

Když s někým na něčem spolupracujete, obvykle spolu držíte basu, navzdory rozdílným názorům či pohledům. Režisér posledního filmového Star Treku: Into Darkness J.J. Abrams to ale cítí jinak a už to prostě muselo ven.

Nechal se slyšet, že oficiální hra od Digital Extremes bez debat jeho filmu nepomohla, resp. že mu prokazatelně spíš uškodila, když pro něj osobně byla obrovským zklamáním. Narážel tím na její nižší kvalitu, když v dubnu sklízela veskrze jen průměrné známky.

Filmaři prý na zrodu příbuzné hry nějak podíleli od samotného začátku, ale když si naplno uvědomili, že se vše neubírá tím směrem, jakým by chtěli, raději se stáhli a Digital Extremes nadále pokračovali sami, navzdory nesouladu.

J.J. Abrams by přesto rád, aby k budoucím Star Trekům nějaká hra vznikla, ale je zjevné, že už nikoli od tohoto studia. Jeho komentář je každopádně velmi nezvyklý, protože filmaři jindy vůbec neřeší, že licencované oficiální hry obvykle trpí mizernou úrovní, protože se jen těžko měří, zda mají nějaký vliv na návštěvnost filmu. Tady u Abramse to může souviset s tím, že se o hry zajímá, když spolupracuje na několika projektech např. s Valve.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Star Trek

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments