Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak přesně proběhne přechod z PS3 verzí čtyř her na PS4 digitálku?

Sony a Amazon nastínili postup s určitými omezeními.

Jak asi víte od srpnového ohlášení na Gamescomu, stávající majitelé PS3 verzí (krabicovky i digitálky) budou moci přejít na PS4 verzi té samé hry jen za nízký poplatek, aby si ji nemuseli kupovat znovu za plnou cenu. Sony dnes přiblížila, jak to přesně bude fungovat v praxi a co se po vás bude chtít.

Každý, kdo si na přelomu října a listopadu zakoupí PS3 hru s Blu-Ray diskem jedné ze čtyř oficiálně podporovaných her - Assassins Creed: Black Flag, Call of Duty: Ghosts, Battlefield 4 a Watch Dogs - najde v krabici kód opravňující ke slevě. Ten pak může uplatnit na PlayStation Store.

Ale pozor - k provedení tohoto přechodu, resp. k zpřístupnění PS4 verze té samé hry, musíte mít vedle kódu ještě v mechanice vložen originální PS3 disk dané hry. To zní trochu jako protibazarová politika, aby se lidé těch PS3 verzí moc rychle nezbavovali.

Pozitivem ale je, že Sony dovolí provést tuto aktivaci upgradu i z vaší staré PS3, tzn. ještě před zakoupením PlayStation 4, nebudete tedy nijak tlačeni k rychlému nákupu nové konzole. Stáhnout si pak digitálku PS4 verze dané hry můžete klidně i později, až novou konzoli pořídíte.

U přechodu z digitálních verzí PS3 her to bude jednodušší, žádný redeem kód při jejich nákupu nedostanete. Až po zakoupení konzole PlayStation 4 si prostě na PlayStation Store najdete PS4 verzi dané hry, kde ji uvidíte za zvýhodněnou cenu ekvivalentu 10 dolarů, koupíte si ji a můžete začít hrát.

Oba tyto způsoby přechodu z old-gen verze na next-gen verzi budou k dispozici jen po omezenou dobu, která byla dnes specifikována: skončí 31. ledna 2014 u Assassins Creed 4 a Watch Dogs, 28. března u Battlefield 4 a 31. března u Call of Duty: Ghosts. Polopatický návod od Sony je potom zde.

Tolik oficiální program Sony. Vedle toho spustili svůj přechodový program i vybraní přední prodejci, jako např. britský Amazon, který do něj zařadil i FIFA 14 a Need for Speed: Rivals, i pro přechod z X360 verze na Xbox One verzi. Tam bude fungovat postup úplně jinak, když při nákupu původní hry obdržíte dva vouchery. Jeden v hodnotě 15 liber zohledňující to, v jakém stavu původní hru vracíte do bazaru, a druhý v hodnotě 22 liber pro slevu na vybrané tituly pro Xbox One či PS4.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments