Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA otevřeně přiznali, že některé verze FIFA 14 jsou jen recykláty

Přesto za ně chtějí plnou cenu.

Klidně mohou věnovat na charitu miliony dolarů z Humble Bundle nebo Červenému kříži část tržeb z tématického DLC pro SimCity, ale když tato "nová image" nebude v souladu s obchodní politikou uplatňovanou vůči koncovým zákazníkům, těžko se vnímání firmy v očích veřejnosti nějak zásadně změní.

V těchto dnech vycházející fotbal FIFA 14 je ve verzích pro VITA, PS2, PSP, Wii a 3DS označen jako "Legacy Edition". Na zadní straně krabičky v červeném rámečku otevřeně varuje všechny potenciální zákazníky, že "obsahuje pouze aktualizované soupisky a dresy", zjistila zahraniční média:

Tisková zpráva Nintenda k tomu ještě upřesnila, že hra na 3DS neobsahuje žádné změny v hratelnosti nebo herních režimech oproti FIFA 13. I zástupce EA nedávno pro PocketGamer potvrdil, že letošní FIFA na VITA je "jen přeskinovanou verzí toho pořád skvělého fotbalu".

Byl by to jistě chvályhodný čin, přiznat takto veřejně, o čem všichni dlouhodobě u každoročního evergreenu spekulují. Jen kdyby EA za FIFA 14 na těchto platformách nestálo plnou cenu - tedy 40 britských liber, nebo u nás 899 Kč za PSP verzi, 699 Kč za PS2 verzi či dokonce 1099 Kč za VITA verzi, což je za nová jména fotbalistů a oblečení přeci jen trochu příliš.

Pokud si tedy FIFA 14 plánujete pořídit, buďte na pozoru, abyste sáhli po PS3 či X360 či PC verzi, které jako jediné obsahují nový obsah/vylepšení/režimy (viz včerejší recenze), ačkoli ani v nich těch změn není tolik, kolik jich přinese v listopadu nextgen verze fotbalu na novém enginu.

Proč EA musejí FIFU vydávat v této v podstatě zbytečné Legacy re-edici i na ostatních platformách, když na nich nedošlo k žádným změnám, zůstává záhadou. Může to souviset s licenčními podmínkami, které mohou např. smluvně nařizovat vydat nový díl hry rok co rok, ale výrobci se už na výběhové platformy nevyplatí soustředit.

Rozdíly ve zpracování fotbalistů v PES 2014 a FIFA 14 v demu pro X360/PS3

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

FIFA 14

Android, iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PS2, PlayStation Vita, Nintendo Wii, PSP, PC, Nintendo 3DS

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments