Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Souhrn názorů na FIFA 14 ze světa

Všichni se shodují ohledně změn, různá je jen optika.

Jak minulý týden ovládlo GTA 5, tento se nese ve znamení další zásadní premiéry, FIFA 14, která v těchto dnech vychází pro PC, PS3 a X360 i u nás, ve všech verzích včetně lokalizovaného komentáře. Jelikož se opakuje situace z GTA, když i nyní, tzn. ve středu v poledne, je jedinou recenzí na českém internetu ta naše pondělní (8/10), není od věci mrknout se za hranice, jak se vlastně fotbal zamlouvá tam:

IGN 90% - "FIFA 14 není přelomem, co se týče inovací, ale letošní změny udělaly hru více útočnou a zábavnější, ačkoli na systém nahrávek z PES nemá, v prezentaci a trvanlivosti je pořád FIFA jinou ligou".

Joystiq 80% - "Letos je fotbal pomalejší, což vás nutí k rozvážnější hře, ale umělá inteligence je polarizující: zatímco chytřejší obrana vás staví před nové výzvy, vaši spoluhráči řízení počítačem generují více ofsajdů než šancí".

GameSpot 80% - "FIFA 14 je názorným cvičením v tom, jak důvtipně a chytře vyladit něco známého do hry, která působí svěžím a poutavým dojmem. Nová menu působí skvěle a jsou lépe organizovaná, stejně jako uvěřitelnější animace, ale singleplayerové módy začínají stárnout".

Eurogamer UK 80% - "Můžete namítat, že EA Sports docházejí nápady, ale podle mého názoru moc dobře vědí, co přesně dělají. Věřme však, že v nextgen konzolích naleznou novou inspiraci".

CVG 90% - "Nový způsob střelby poskytuje rozmanitější ohrožení brány, fyzika je přesvědčující a počet herních režimů omračující, ale pohyb fotbalistů je jaksi nemotorný a jsou náchylnější k chybám".

GameInformer 87% - "Série opouští starou generaci na vzestupu. Drobné úpravy v různých oblastech hry vás nutí ke zkoušení nových věcí, ačkoli se nepromítají do celku. Po vizuální stránce žádný velký pokrok, ačkoli pár nových animací pomáhá."

VideoGamer 90% - "Jsou to pouze dětské krůčky vpřed, ale týkají se velkého dítěte. Největší novinka spočívá v Ultimate Team, když možnost změnit formaci za pochodu bez zátaras vítáme a hráči tak nyní stráví více času na hřišti než na přestupovém trhu."

Telegraph 80% - "Fotbal je to bez debat sotisfikovanější než vloni, ale zůstává otázkou, zda to stačí za plnou cenu. Nicméně zkombinováním všech drobných změn máte pocit, že letošní ročník je znatelněji odlišný, než tomu bylo v minulých pár letech."

Videorozhovor s Michalem Kadlecem z pondělí

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

FIFA 14

Android, iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PS2, PlayStation Vita, Nintendo Wii, PSP, PC, Nintendo 3DS

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments