If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Battlefield 4 si zahrajete i na velmi slabých PC, jenom bude hnusný

Umožňuje to funkce nazvaná "Resolution Scale".

Máte doma notebook, který bohužel nesplňuje minimální hardwarové požadavky, a přesto byste si na něm chtěli zahrát Battlefield 4? Není problém. Beta totiž dokázala, že hru lze rozeběhnout i na starých noteboocích s integrovanou grafickou kartou. Nebude to žádná vizuální nádhera, ale bude hratelná.

Umožňuje to v nastavení PC verze takzvaný Resolution Scale.

To je funkce, kdy se hra interně renderuje v jiném rozlišení, než ve kterém se vám zobrazí. Pokud tedy máte Full HD monitor a silný hardware, klidně můžete hru renderovat v rozlišení 3264 x 1836, ale na monitoru se vám zobrazí v 1920 x 1080. Vše bude vypadat lépe a ostřeji, protože zdrojové rozlišení je vyšší.

Naopak lze ale tuto funkci použít také obráceně a na minimální rozlišení 1024x768 se můžete dostat i přepočítáním z rozlišení 256 x 192 pixelů. Znamená to, že hra vám jede v tomto šíleně malém rozlišení, ale podle zkušeností lidí to na malých nevýkonných noteboocích nevypadá zase tak špatně a hra je dokonce hratelná.

Zde se můžete podívat na několik srovnávacích obrázků, kdy první obrázek zobrazuje nejvyšší detaily a nejvyšší rozlišení, zatímco ten druhý má vše nejnižší - tady, tady nebo tady (thx DualShockers). A zde je to nejnižší rozlišení a detaily v pohybu:

Cover image for YouTube videoBattlefield 4 Beta: 256 x 192 Pixel @ Core i7-4770K = Tetris

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 4

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments