If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sleeping Dogs se dočkají pokračování

Jmenuje se Triad Wars, ale asi to nebude normální hra.

Zpočátku se mělo za to, že Sleeping Dogs (recenze) jsou prodejním propadákem a že jejich autoři mají na kahánku, ale nakonec se zázračně stali ziskovým projektem, možná i díky různým výprodejům, ačkoli přísun DLC skončil předčasně.

Jejich tvůrci ze studia United Front Games dnes večer oficiálně, ale velmi stručně oznámili, že připravují novou hru Triad Wars, která se odehrává ve světě právě Sleeping Dogs - tedy v hongkongské metropoli plné bojovníků kung-fu a zločineckých triád.

Dle toho, jak to řekli, to nevypadá na přímé pokračování jedničky, spíš nějaká odbočka nebo něco, co těží z již vybudovaného asijského města, postav atd. Cílem pochopitelně je, aby si částečně ušetřili práci, protože nikdo zjevně nechce opakovat dlouholeté martýrium s původní hrou.

Vydavatelem jsou opět Square Enix a více se o hře nedozvíme dříve než v roce 2014, kdy má také vyjít. Že by si Japonci počkali, jak dopadne GTA 5, a až poté rozhodli o přiživení se na prokázaném obrovském zájmu o otevřené sandboxové akce, přesně po vzoru úspěšných Saints Row 4?

Nicméně v hlavě by se měl rozsvítit varující červený vykřičník, protože jak známo, Square Enix totálně přehodnotili svou strategii a vrhli se po hlavě do Free-2-Play a mobilních/tabletových online propojených projektů, jelikož jetí dle starého obchodního modelu se jim těžce nevyplatilo (viz i odstoupení prezidenta firmy).

I díky opakovaně deklarovanému záměru vyrábět "persistentní online zážitky" či hledání multiplayerového programátora pro nextgen projekt v United Front Games si troufáme tipovat, že Triad Wars nebudou "normální" krabicovou hrou za plnou cenu. Spíš nejakým hybridem jako Deus Ex Universe, ostatně i název online povaze trochu napovídá.

Videorecenze Sleeping Dogs PC

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Sleeping Dogs

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments