Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PlayStation 5 už nejspíš nebude vůbec konzole, věští producent Tekkena

Bude to jen ovladač a televize?

Jaká je budoucnost herních konzolí? Budeme mít vůbec fyzické krabice s hardwarem pod televizí? Nemyslí si to producent série Tekken, Katsuhiro Harada.

Ten je přesvědčen, že budoucí konzole už budou založené pouze na cloudu.

Pro server Famitsu se producent zamyslel nad tím, co můžeme očekávat za pár let od PlayStation 5. "Myslím si, že hry v budoucnosti se budou hrát jako služba. Mnohem spíš než na hardwaru. Pokud se budou cloudové služby vylepšovat, jednou přijde čas, kdy bude existovat pouze název služby."

"PlayStation 5 nejspíš nebude vůbec žádná konzole. Bude to jen obrazovka a ovladač. Existovat bude pouze název služby a ani to nemusí být PlayStation 5. Klidně to může být prostě PlayStation Network. Dokonce i Steam je platforma, ale není to hardwarová platforma. Je to prostě název služby."

S tím se trochu pojí také zajímavá zpráva od IGN, které od několika anonymních zdrojů zjistilo, že PlayStation 3 mělo jít původně do prodeje rok předtím, než se skutečně začalo prodávat. Redaktor na to přišel náhodou, když dělal na článku o historii Naughty Dog.

"Původně nemělo PS3 žádný grafický čip, všechno mělo běžet přes procesor. Tvůrci ICO a Shadow of the Collosus dokázali, že je to možné. Ale pak se zjistilo, že by to byla pohroma a tak se rychle přidával grafický procesor."

Read this next