Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

DualShock 4 z PS4 bude fungovat i na PlayStation 3

Obráceně to ale nepůjde. DualShock 3 na PS4 nezprovozníte.

Už dlouho se ví, že ovladač z PlayStation 3 není kompatibilní s novou konzolí. Co se ale zatím nevědělo, je to, že na druhou stranu to půjde - DualShock 4 funguje se starou konzolí od Sony. Jenom ho musíte mít připojený na USB kabelu.

Vyzkoušet se to rozhodli v německém Computer Spiele, kteří mají už PlayStation 4 k dispozici na testování. Zatím tedy nemohou ukazovat příliš mnoho z PS4 (kromě toho, že nám ukázali, jak se dá snadno vyměnit HDD a že šroubky mají na sobě logo PlayStation), rozhodně pak nemohou ukazovat ani menu, ale dělají různé pokusy. A jedním takovým pokusem bylo vyzkoušet, zda se DualShock 4 chytne na PS3.

Podle všeho fungují všechna tlačítka kromě, dle očekávání, toho dotykového uprostřed. Jenom musíte mít všechno propojeno kabelem. Bezdrátově se samozřejmě DualShock 4 nechytí, protože používá jinou technologii. Chybět vám také bude klasické PS tlačítko. Stisknutí touchpadu funguje jako Start.

Zajímavá je také zmínka, že DualShock 4 jim na PS3 nefungoval při hraní FIFA 14. Ale proč tomu tak je, to příliš nerozebírají.

DualShock 4 by neměl fungovat jenom na PS3 a PS4. Podle Sony ho můžete používat také na PC a i s PlayStation Vita TV.

Watch on YouTube

Read this next