Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Grand Theft Auto 5 vyexpedovalo už 29 milionů kusů

Dosáhlo toho za rekordně krátkou dobu.

Tohle číslo analytici odhadovali, že hra dosáhne do konce roku. Ale Grand Theft Auto 5 se to podařilo výrazně dříve, před čímž nezbývá než smeknout pomyslný klobouk.

Za pouhých šest týdnů od vydání celosvětově vyexpedovalo na pulty obchodů neuvěřitelných 29 milionů kusů. Take 2 se tím pochlubili ve finančních výsledcích pro investory. Pro srovnání, GTA IV to samé trvalo několik let.

Samozřejmě to neznamená prodeje koncovým zákazníkům, protože některé z těchto kusů se prodat nemusejí, ale zrovna u GTA 5 bychom se o to nebáli. A z pohledu výrobce to je prodaný kus, který se mu už zpět nevrátí, maximálně bude někdy v daleké budoucnosti přeceněn na nižší cenu, což však momentálně nehrozí.

Dílo Rockstaru tak zařídilo rekordní tržby 1,27 miliardy dolarů, ačkoli to je trochu zašmodrchané, neboť GTA Online bylo spuštěno až den po uzavření hospodaření za dané čtvrtletí a výrobce ho považuje za samostatný produkt, byť je zdarma pro všechny majitele GTA 5.

Každopádně Take 2 připomněli, že to po BioShock Infnite, NBA 2K14 a Borderlands 2 jde o jejich několikátou trefu do černého v řadě. V současnosti chystají "10 unikátních nextgen titulů", z nichž zatím potvrdili jen tu novou hru od Roda Fergussona (ex-Gears of War/BioShock Infinite) a Evolve (ta akce od tvůrců Left 4 Dead 1), přičemž novou Mafii ani Red Dead Redemption 2 konkrétně nejmenovali.

Videodojmy z GTA 5

Read this next