If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Assassins Creed 4 trestá bazarovky zamčením obsahu v singleplayeru

Bez Online Passu chybí minihra s posíláním lodí na mise.

Než EA svůj Online Pass slavnostně zrušili, obvykle sloužil k zabránění přístupu k multiplayeru nebo k bonusovým DLC majitelům hry z druhé ruky. UbiSoft však nyní použil něco obdobného i pro zamčení určitého obsahu v singleplayeru Assassins Creed 4, což je od něj docela nehezké.

Kdo si pamatuje Brotherhood, hráč mohl posílal najaté parťáky splnit vzdálené mise a doufat, že se mu vrátí zpět, pokud je neztratí při přílišném riskování. V dílu Black Flag na tomto principu funguje flotila vašich lodí, které pošlete za nějakým úkolem a za pár minut skutečného času se v případě úspěchu vrátí i s kořistí a penězi.

Jenže kdo si pořídil Assassins Creed 4 z bazaru nebo půjčil na víkend od kamaráda, tzn. pokud nemá vlastní účet Uplay Passport, tato minihra je pro něj uzamčena, zjistil Game Informer. V důsledku toho, že nelze spravovat vlastní flotilu, má takový hráč těžší cestu singleplayerovou kampaní, protože mu chybí finanční odměny z těchto misí, tudíž si pak nemůže nakoupit tolik upgradů atd.

Aby se neřeklo, že to je jen na oko, designéři UbiSoftu na Kenway's Fleet naroubovali ještě drobný online prvek, který spočívá v rychlejším plnění těchto misí, pokud vaši přátelé jsou připojeni a hrají AC4 též. Nicméně tato minihra by se zcela jistě dobře obešla i bez povinnosti být online, tak jako v minulých dílech. Zvlášť když servery uPlay některé dny nejsou stabilní a tím pádem se do správy lodí vůbec nedostanete.

O co přesně jde, ukazuje aktuální video Eurogameru:

Cover image for YouTube videoAssassin's Creed 4 - Kenway's Fleet Exclusive Uplay Gameplay - Eurogamer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed IV: Black Flag

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments