If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA Czech odhalili domácí prodeje Battlefield 3 za dva roky

K příležitosti aktuálního vydání čtyřky s více objednávkami.

Nikdy v minulosti o tom domácí pobočka Electronic Arts nechtěla mluvit. Schovala si to na teď, aby podpořila významnost dnešního dne, kdy oficiálně uvádí na trh následníka Battlefield 4 pro PC, X360 v češtině a také na PS3 v angličtině (jediná recenze singleplayeru BF4 z úterý zde).

"Battlefield 3 je podle našich údajů historicky vůbec nejúspěšnější titul českého trhu, dosud ho na všech platformách dohromady bylo koncovým zákazníkům prodáno přes 75 tisíc kopií," ohlédl se za odbytem v uplynulých dvou letech Jan Horáček, vedoucí manažér obchodního oddělení českého zastoupení Electronic Arts, byť bohužel neupřesnil, jestli do toho započítal i digitální nákupy nebo předplatné služby Premium.

To dnes tvrdí, že Battlefield 4 prý má náskok v počtu předobjednávek oproti BF3 přinejmenším 20% a že podle jejich předpokladů by se měl stát nejúspěšnější novinkou roku 2013. Zde není specifikováno, jestli tím myslí pouze v ČR, nebo celou oblast střední Evropy, a především jestli má jít o nejúspěšnější hru roku pro EA Czech nebo celého domácího trhu?

S tím by asi nesouhlasila Cenega, jejíž Grand Theft Auto 5 bylo v polovině října na 35 tisíci kusech, což byl i kvůli absenci PC verze rekord. A zájem o GTA 5 ani nadále neupadá, takže bychom se brzy mohli přiblížit číslům ze startu v Polsku.

EA Czech se v aktuální tiskové zprávě kupodivu až nezvykle hodně zabývají minulým dílem Battlefieldu namísto toho nového: "V českém prostředí navazuje Battlefield 4 na obrovskou popularitu a hráčskou základnu svých předchůdců, zejména pak na dva roky starý titul Battlefield 3. Ten se svého času stal historicky nejvíce předobjednávaným titulem v kategorii FPS (first person shooter), načež se ihned po vydání zařadil na první místo žebříčku akčních her a tuto pozici si udržel nejen o vánoční sezóně roku 2011, ale rovněž i po celý následující rok a dokonce i značnou část roku letošního. To je zcela bezprecedentní ukázka trvanlivosti a stále se rozšiřující základny fanoušků na jinak značně proměnlivém a sezónním trhu počítačových her," dodávají.

Novinkou je, že i čeští hráči na PS3 si mohou hru zakoupit na současnou generaci konzole a později přejít na verzi pro PS4 za poplatek pouhých 270 Kč, aniž by přišli o své nahrané statistiky, slíbili EA.

Vedle pár čerstvých obrázků, českého obalu a tříd postav z multiplayeru Battlefield 4 pro úplnost přetiskujeme oficiální popisek hry, kterou je od půlnoci na dnešek možné aktivovat na Originu a jejíž videorecenzi PC verze publikujeme na Eurogameru již koncem tohoto týdne (zatím technický rozbor se srovnáním nextgen verzí):

Startovní multiplayerový trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 4

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments