Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínač 3 na PC absolutně bez ochrany, ujistil CD Projekt

Minimálně v krabicovce a na GOGu.

Ani po získání věhlasu a ekonomické soběstačnosti nemění polský CD Projekt nic na svých zásadách se vstřícným přístupem k platícím zákazníkům, které nechce obtěžovat něčím, co piráti stejně tak jako tak obvykle prolomí.

Po nedávném ohlášení distribučního partnera, kterým jsou opět Namco Bandai v Evropě a Warner Bros v USA (stejně jako u dvojky), prý mnozí vyjádřili obavy, jak to vlastně bude, tudíž považoval za nezbytné učinit prohlášení v otevřeném dopise fanouškům:

"Chceme to říct zcela jasně a hlasitě: PC verze Zaklínače 3 bude absolutně bez jakékoli ochrany hned od prvního dne od vydání. Prostě nic. Je jedno, jestli si hru koupíte z GoG.com, abyste nás přímo podpořili, nebo v krabici, vždy obdržíte 100% DRM-free zážitek, a to se týká celého světa," uvedl CD Projekt.

Prý se poučil z mladických, naivních experimentů s DRM, což mu dalo lekci. Hry ze série Zaklínač si dosud koupilo už šest milionů lidí.

Později ještě polské studio doplnilo, že Zaklínač 3 bude nabízen i na Steamu, který lze také vnímat jako protipirátskou ochranu, jenže se tam nachází početná komunita, kterou nechce vyloučit. Hráči prý budou mít možnost volby, kde si hru pořídí, ale tam, kde má CD Projekt přímou kontrolu nad vydáním, jako je GOG.com, platí, že bude absolutně bez DRM.

Read this next