Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V poutácích na Xbox One byly záběry z PS4 verzí her

Týká se Watch Dogs a NFS Rivals, spíš omyl než záměr.

Není to takový přešlap, jako když holandská pobočka Microsoftu nahodila na Facebook obrázek z Killzone. A dá se to docela jednoduše vysvětlit. Přesto to asi není úplně v pořádku, zejména pro ty, kteří se v této oblasti vůbec neorientují a mohli by být uvedeni v omyl trochu odlišným vzhledem hry na konkurenční nextgen konzoli.

Na oficiálním Xbox kanálu na YouTube se objevilo video z Watch Dogs, které láká na tuto hru pro Xbox One. Jenže problém je v tom, že záběry pocházejí z verze pro PlayStation 4, což dokládají ikony ovládacích tlačítek v pravém dolním rohu.

Vysvětlení je prosté: někdo z Microsoftu nahodil propagační video z letošních prázdnin vyprodukované přímo UbiSoftem, který použil PS4 jako zdroj videa, a asi si neuvědomil, jaký "skandáL" tím rozpoutá, zejména na Redditu. Nyní už pro jistotu inkriminované video odstranil.

To samé se přihodilo magazínu The Escapist, který publikoval reportáž z předváděčky Need for Speed: Rivals běžící na Xbox One. Jenže ten, kdo video střihal, asi neměl k dispozici žádné jiné záběry, kterými by proložil získaný rozhovor, než ty oficiální od EA opět z PS4 verze, což i zde vyzradily známé ikony PlayStation. I toto video už je z YouTube pryč.

Jsou to obě prkotiny, které nepochybně vznikly omylem než záměrně. Na druhou stranu to ledacos vypovídá o stavu dokončení multiplatformních her pro Xbox One, když ani dva týdny před vydáním nejsou k mání oficiální záběry přímo z verzí pro tuto platformu.

Read this next