Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámeno Uncharted pro PlayStation 4, teaser

Co vše o něm víme a proč se spekuluje o pirátech?

Na den, kdy konzole přichází do severoamerických obchodů, si Sony načasovala nejlákavější pobídku, co vůbec může z jejího pohledu existovat: oficiální oznámení nové hry Uncharted pro PlayStation 4. Stalo se tak časně ráno krátkým teaserem, který toho moc neprozradil, jen pár náznaků. Zvláštní je, že pokračování nemá čtyřku v názvu, prostě jen Uncharted.

Uncharted PS4 teaser

"Po grafické stránce zažijete obrovský skok," řekl spoluprezident studia Naughty Dog Christophe Balestra. Na vývoji tam pracuje scénárista minulých dílů, ředitel tvorby Uncharted 3 a další ostřílení borci, kteří titul vydají exkluzivně na PS4.

"Naším cílem je navázat na to, čeho jsme dosáhli na minulé generaci konzolí, a vyrobit to nejlepší ve vyprávění příběhu, motion capture, technických inovacích i grafice na PS4. Dabing zajistí herec Todd Stashwick, který ztvární postavu ve hře a namluvil i teaser," pověděl komunitní manažer pro PSBlog.

Na základě toho mnozí vyvozují, že může jít o jakýsi restart série, už bez Nathana Draka, protagonisty předešlých dílů. V teaseru zaslechneme, že dotyčný je opravdu hodně naštvaný po uvíznutí někde patnáct let, což ho málem stálo život.

V teaseru se objevuje dobová mapa Karibiku, Indie a hlavně Afriky (Madagascar, Reunion, mys Dobré naděje u Kapského města) se zaostřením na hledání pokladů, což v kombinaci s artworky pirátů spatřenými nedávno ve studiu Naughty Dog signalizuje, že nové Uncharted by možná mohlo jít ve stopách tématiky z Assassins Creed 4.

Zasazení do období 17.-18. století na malé ostrůvky nedaleko Afriky napovídají i jiné spojitosti týkající se fiktivní anarchistické kolonie Libertatia, kde otroci osvobození od pirátů chtěli vybudovat ráj na zemi a byli hodně věřící, což zase ladí s latinskou citací "Hodie Mecum Eris In Paradiso", jedním ze sedmi posledních slov Ježíše, vyskytující se v tomto teaseru.

Oficiálně to zatím nikdo nepotvrdil ani nekomentoval, ale více bychom se o Uncharted měli dozvědět již v řádu pár týdnů např. na prosincovém předávání cen VGA.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments