Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Battlefield 4 není přibalen ke všem Radeonům R9, jak AMD slibovalo

Zákazníci mluví o podvodu, výrobce o nedorozumění.

Když k něčemu máte zdarma dostat lákavou věc v hodnotě přes tisíc korun, může to hrát značnou roli na vahách rozhodování, co si pořídit. Pokud to však potom v balení chybí, je to docela nemilé překvapení a dá se mluvit o podvodu.

AMD takto v tiskových zprávách, slidech z prezentací i na oficiálním Twitteru slibovalo, že od 13. listopadu dostanou kupující k jakékoli nové grafické kartě z Radeon R9 série plnou hru Battlefield 4 zdarma. Připomínáme, že AMD s DICE dlouhodobě spolupracují na optimalizaci této hry právě pro Radeony, na nichž prý běží nejlépe, i to souvisí s podporou grafického rozhraní Mantle.

Jenže jak se ukázalo, u mnoha grafických karet kód na download hry ve skutečnosti chybí. AMD to dodatečně zdůvodňuje tím, že jsou to její partneři a obchody, kdo má právo se svobodně rozhodnout, ke kterému Radeonu R9 přiloží i Battlefield 4 zdarma a ke kterému ne. Zmateni jsou nyní i hardwaroví recenzenti, kteří Radeon R9 doporučili namísto GTX 660 zčásti i kvůli této přidané hodnotě, ke které nedošlo.

AMD to už teď na speciální stránce k akci opravilo, že se to týká "jen vybraných karet", jejichž výrobce tam najdete v oficiálním seznamu. Vše se samozřejmě navíc týká jen participujících obchodů, což se ví od začátku a je to běžná praxe, ale o to v této kauze primárně nejde, neb s tím každý dopředu počítal. Dejte si proto při upgradu pozor, kde a co kupujete, chcete-li mít ten BF4 zdarma.

Více informuje TechReport nebo ExtraHardware.

Read this next