Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

První drobky o pokračování Tomb Raidera

Hned ze dvou míst, co asi tak od něj čekat.

Hned ze dvou různých zdrojů dnes vyplavaly na povrch útržkovité informace o novém dílu Tomb Raidera, který raději ani nebudeme číslovat, aby to bylo po několika restartech série vůbec srozumitelné. Potvrzen byl oficiálně už v srpnu.

Když se novináři optali Square Enix na včerejší únik z italského Amazonu o tzv. Definitive edici březnové hry pro nextgen platformy, byli nezvykle sdílní a konkrétní:

"V současnosti je vážně těžké udržet nějaké tajemství. Vážíme si fanouškovského zapálení, ale zatím se s vámi nemůžeme podělit o detaily. Doporučujeme však, abyste sledovali významnou herní událost začátkem prosince."

Takže nějaké odhalení je potvrzeno na předávání cen VGX 8. prosince, jen nevíme, zda půjde o konverzi či další díl. Na tyto zprávy zareagoval jejich moderátor Geoff Keighley příslibem brzkého vábení na premiéry. Ale kde jsou ty první drobky o náplni hry, ptáte se?

Reportuje o nich britský web ElectronicTheatre, který si na festivalu BAF v Bradfordu popovídal s vedoucím grafikem z Crystal Dynamics. I ten byl až překvapivě upovídaný:

"Jsem rád, že konečně mohu o pokračování mluvit. Nová hra Tomb Raider bude o příštím vývoji Lary... Její život se mění, nemůže se už vrátit do starých kolejí," prohlásil tvůrce Stated Horton, čímž vlastně vyloučil prequel.

A navrch přihodil pár detailů: prý se ve studiu snaží o implementaci dalších nextgen technologií, jako byly vlasy TressFX od AMD, které tu mají být ještě propracovanější. Rozpočet pokračování má být ve Square Enix dobře zajištěn a nemusíme se o něj bát. Nová hra dle jeho slov nemá stát více peněz než předešlý díl, čímž zřejmě narážel na jeho četné odklady vedoucí k výraznému zdražování projektu a s tím souvisejícího obtížnějšího dosažení ziskovosti.

Co na to říkáte, máte také radost, že se z Tomb Raidera nejspíš nestane jen Free-2-Play onlinovka, jak vydavatel hrozil a plní to u Deus Ex či Sleeping Dogs? Zatím se to jeví jako normální pokračování ze staré školy, tentokrát, doufejme, již bez tahání za fusekli?

Videorecenze minulého dílu

Read this next