Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Xbox One vysoce projel závod v rychlosti zahájení hraní

Na PS4 vždy šlo začít hrát o 10-15 minut dříve.

Obě nové konzole sice dovolují hraní ještě před dokončením kompletní instalace na harddisk, ale Xbox One v praxi hodně zaostává za mnohem lepším řešením PlayStation 4. Vyplynulo to z nezávislého testu Kotaku, které vzalo šest multiplatformních her a změřilo, na které konzoli je můžete začít hrát dříve. Asi všichni ještě máme v paměti ukrutně zdlouhavé instalace např. GTA 5 a hráči jsou obecně čím dál méně trpěliví, takže pro někoho to může být dost důležité:

PS4 odchází z tohoto souboje jako jasný vítěz především kvůli tomu, že nepožaduje povinné stahování a aplikování často objemného patche z internetu. Oproti tomu Xbox One vždy ještě pred zahájením instalace vyžaduje download updatu, takže budete čekat před televizí mnohem déle, v závislosti na parametrech vašeho připojení. Ukazatel instalace na Xbox One také zobrazuje průběh instalace veškerých dat z kompletní instalace, než se zhruba v půlce procesu objeví hláška "Ready to Start".

Na PS4 to je zmáknuté šikovněji: jak jsme už popisovali zde, po vložení disku do mechaniky se ihned ukáží zbývající procenta jen do závěru bleskové instalace (pouze dat nezbytných pro úvod hry), načež hned poté můžete začít hrát. Patch se mezitím bude teprve stahovat na pozadí a na hru se aplikuje obvykle až poté, co chcete hrát online, ale nezabraňuje vám v rozehrání singleplayeru, na rozdíl od Xbox One.

Read this next