If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

6 minut z Dying Light za světla

Po trefení zombíka ho zrengenujete, které jeho kosti to odnesly.

Techland a Warner Bros. přivezli na VGX zombie survival akci Dying Light, která běžela na PS4 v 1080p. Vzhledem k otevřenosti zdejší chudinské čtvrti inspirované Jižní Amerikou se nedá mluvit o novém levelu, navíc pasáže s dálnicí jsme už viděli, ale je to určitě nový průchod částí hry za denního světla. Oproti minulému 12-minutovému demu vyniká pěkně nasvícenými listy palem hýbajícími se ve větru a hustým kouřem vycházejícím z rozestavěné výškové budovy v dálce.

Cover image for YouTube videoDying Light - VGX 2013: Live Gameplay Demo

Tvůrci prý oproti Dead Island výrazně změnili umělou inteligenci zombíků, kteří jsou zde houževnatější a také proto se vyplatí pohybovat se převážně po střechách primitivních přístřešků. Oproti jiným hrám je hrdina velmi agilní a i na ulici provádí kopy jak vystřižené z Mirrors Light, kterými při dobrém načasování nabodne nepřátele na bodáky a vše je vyobrazeno efektní animací vlastní nohy klouzající napřed. Na druhou stranu zombíků tu není přehnaně moc jako v Dead Rising 3 (byť jich občas má být na obrazovce 10x více než v Dead Island) a cíl spočívá spíš v prozkoumávání a hledání vhodné cesty než v kosení.

"Dying Light poskytuje hráči bezprecedentní svobodu pohybu. V podstatě kamkoli se podíváte, na to můžete vylézt," vyzdvihuje tvůrce, jako by neznal Assassins Creed. Prý nadesignovali hru tak, aby vždy existovalo několik různých cest (i bez komfrontace s protivníky) k místu s červeným kouřem, kam z letadla spadly zásoby. O ně se budete utkávat s jinými přeživšími lidmi (počítačem řízenými), kteří jsou mnohem chytřejší a lze je prohodit skrz dráty vyztužující beton v rozbitých svodidlech dálnice.

Vzápětí přichází představení novinky: Každé vaše zasažení zombíka s nějakou zbraní ihned ukazuje v chvilkově zpomaleném záběru jeho vnitřnosti, resp. které kosti to konkrétně odnesly, což lehce připomíná rentgen po kulce ze Sniper Elite V2. Má to boje učinit fyzičtější a vnést do nich jistý prvek strategie i motivaci lépe mířit s kladivem. Není to ale tak, že byste nemrtvému přelámali hrudní kosti či ruku a vše mu hned upadlo, jen se pak bude ze země zvedat pomaleji a mít krvavý flek na rukávu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dying Light

PS4, Xbox One, PC

Awaiting cover image

Dying Light (cancelled)

PS3, Xbox 360

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments