Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Příběhové datadisky pro GTA 5 příští rok

A novinky o dalších rozšířeních GTA Online.

Pořád to ještě není plnohodnotné oznámení, nicméně aspoň něco málo jsme se od Rockstaru o singleplayerovém rozšíření Grand Theft Auto 5, dle poroty VGX nej hry roku, dozvěděli.

"Máme velké plány s hutnými přídavky na rok 2014 pro všechny, kteří jsou připraveni vrátit se do příběhu GTA 5. Budou pokračovat v nečekaných dobrodružstvích, akcích a šílenství Michaela, Franklina a Trevora v jižní části státu San Andreas."

Více informací zatím bohužel nevíme, ale vypadá to zatím jako zachování konceptu větších epizod z GTA IV (The Lost and Damned, The Ballad of Gay Tony), jejichž příprava zabrala minule autorům téměř rok, resp. rok a půl, což by hypoteticky vycházelo na první přídavek koncem jara a druhý někdy na podzim.

GTA Online už během dneška, tj. v úterý, dostane betaverzi nástroje pro tvorbu uživatelského obsahu. V něm půjde vytvářet vlastní závody a kompetitivní střílecí arény pro ostatní hráče, kteří pak mohou vaše výtvory objevit, hrát, hodnotit nebo sdílet prostřednictvím Social Clubu, jehož účet je k tvorbě obsahu povinný.

Beta tohoto "Deathmatch & Race Creatoru" také dovolí určit a přizpůsobit úkoly pro herní módy Deathmatch, Team Deathmatch, Race, GTA Race a Rallye Race. Jak Rockstar říká, jsou to ty samé nástroje, se kterými oni tvoří oficiální obsah. Ten nejlepší od samotných hráčů potom opatří nálepkou "Rockstar Verified Jobs" a poskytne je celé komunitě.

Někdy okolo Vánoc se potom v GTA Online objeví nový týmový režim Capture, který bude variací na klasické Capture the Flag v otevřeném světě. Až čtyři týmy v něm budou krást kontraband, kamiony, autobusy nebo jiné věci z cizí základny za pomoci vysokorychlostních vozidel, explozí a týmové kooperace, která tu má být klíčová. Bude existovat v různých verzích - Raid, Contentd, Hold a GTA - a přinese do hry i nové úkoly přístupné v herním světě či z mobilu.

Na přidání vytoužených co-op loupeží do multiplayeru prý ještě Rockstar pořád tvrdě pracuje, aby je vyladil a byly zábavné, což zní jako že to nejde tak hladce. Nebudou tedy venku dříve než začátkem příštího roku.

Read this next