Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Objeveno, jak si v GTA 5 odemknout skrytou část mapy na sněhu

Tohle je vážně pecka! Zahrajte si už teď v novém prostředí.

Zásadní, velmi nečekaný nález se povedl fanouškovské stránce spadající pod CVG: Přišla na způsob, jak se neoficiálně dostat do jinak skryté části herního světa v Grand Theft Auto 5.

Jistě ji znáte z úvodních dvou misí v singleplayeru, když se odehrává v úplně odlišném prostředí než zbytek hry - na sněhu v oblasti North Yanktonu. Jenže tam vás po vyloupení banky v prologu neustále obtěžují dotěrní nepřátelé, takže nemáte klid na obhlédnutí místa. Navíc v těchto misích ze singlu je vždy pevně přednastavena noc nebo mlha, ale tady si můžete užít krásného zimního počasí v městečku Ludendorff a jeho blízkém okolí:

Watch on YouTube

Pokud tedy jste znuděni z už okoukaného léta na hlavním ostrově, postupujte přesně dle návodu ve videu natočeného s posledním patchem 1.07, abyste z této chyby mohli těžit. Stačí znovu rozehrát úvodní minuty singleplayeru, jít po vylezení z banky s lupem doleva na parkoviště od vchodu.

V tuto chvíli a na tomto místě potřebujete mít kamaráda, který vás právě pozve do multiplayeru (GTA Online). V něm si posléze obstarejte vrtulník a zaleťte jihovýchodním směrem jakoby pryč z mapy. Tam v dálce uvidíte vrcholky nového ostrova North Yankton, kam poté můžete pozvat i své přátele a nerušeně ho celý prozkoumat.

Může jít o přípravu na budoucí, ještě neohlášené DLC ve (staro)novém prostředí, kam jste ještě v GTA Online správně neměli mít šanci se podívat? Tak či onak, jde o báječnou možnost zpestřit si hraní. Doporučujeme také včerejší video s pokusem o zastavení vlaku deseti náklaďáky.

Read this next