Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Crysis 3 na PC v Německu pohořelo

Horší odbyt než jednička.

Německý server PCGamesHardware odhalil, co všichni i po brzkém zlevnění hry tak nějak tušili, ale nebylo to dosud ničím podloženo ani to nekomentovali EA.

Únorového Crysis 3 pro PC se prý v Německu za celý letošní rok prodalo jen 100 tisíc kusů. To je na takový velký trh s 80 miliony obyvatel určitě méně, než se na nákladný AAA titul předpokládalo.

Jedná se paradoxně o nižší číslo, než na jaké v domovské zemi tvůrců dosáhl první díl Crysis existující tehdy jen pro PC, u nějž byl přitom šéf Cryteku nespokojen s návratností a obvinil PCčkáře z pirátění. Ti si to asi pamatovali a svými peněženkami projevili nesouhlas.

Vliv na tyto výsledky mohlo mít - vedle recyklace prostředí New Yorku z dvojky a vítězství krásné vizuální stránky nad náplní hry (viz recenze, 7/10) - i souběžné vydání pro konzole. Byť analytici si nemyslí, že by jejich tržby situaci nějak zvlášť zachránily.

Nelze se proto divit, že Crytek už vidí svou budoucnost jen ve Free-2-Play (Warface), na mobilech nebo v konzolových exkluzivitách typu RYSE pro Xbox One (mimochodem, jeho první českou recenzi publikujeme už dnes odpoledne).

Videorecenze Crysis 3 PC

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Crysis 3

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments