If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

UbiSoft hasí žízeň po Watch Dogs obrázky a vysvětlením odkladu: Může za něj GTA

Nezvykle upřímná výpověď o myšlenkových pochodech.

Byla by to nejlépe hodnocená hra na nextgenu, pokud by vyšla v době uvedení PS4/Xbox One, tvrdí UbiSoft a vzhledem k sedmičkové mánii (kromě Forzy a Resogunu) asi není daleko do pravdy. Ale prý míří ještě výše: Chce, aby Watch Dogs dostalo samá hodnocení 10/10, i kvůli GTA 5, s nímž podle něj Rockstar prokázal, že to lidé ocení.

Tak zdůvodnil prezident severoamerického UbiSoftu pro IGN důvody, které je vedly k známému odkladu očekávané hry z podzimu na jaro 2014. Jak říká, jsou si vědomi, že oproti GTA 5 jim bude chybět slavná značka za zády, ke které mají lidé dlouhodobě pozitivní vztah a proto neváhají vytáhnout z rukávu absolutní hodnocení, proto se musí o to více snažit a využít potenciál naplno.

"Rozhodování, zda hru posunout, bylo velice obtížné. Zejména přesvědčit členy našeho týmu, protože ne každý s tím souhlasil. Ale bylo to v zájmu o co nejlepší produkt a nakonec to, myslím, ocení i fanoušci," věří Laurent Detoc.

Přitom ještě v době srpnového Gamescomu všechny na výstavě skálopevně ujišťoval, že Watch Dogs listopad v pohodě stíhají. Ale o měsíc později jim prý došlo, že to nepůjde. Jedním z důvodu bylo i to, že hra nebyla taková, jakou ji UbiSoft chtěl mít. U některých her prý odklad moc nepomůže, protože se něco pokazilo už dříve při vývoji. Tato ale nemá být tím případem a dodatečné vylaďování ji má prospět.

A tak nezbývá než uhasit žízeň dvěma novými, dosti naaranžovanými obrázky (ten třetí dnes uvolněný byl ve skutečnosti starý), které údajně mají pocházet z verze pro Xbox One, na čemž asi tolik nesejde. Mimochodem, věděli jste, že engine Watch Dogs byl původně určen pro Drivera, z jehož zrušeného dílu před třemi lety se využívá část tehdejší práce?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Watch Dogs

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments