If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínač 3 na X360 a hlavně na PS3 je nerealizovatelný

A co šéfa CD Projektu nejvíce rozčílí na krabičkách?

Na PS3 se série Zaklínač pravděpodobně nikdy nepodívá. Když CD Projekt Red pracoval na dvojce a lidé si přáli konverzi na PS3, nešlo to tehdy kvůli nedostatku lidských zdrojů. Tvorba portu by vyžadovala prý aspoň rok a půl času (na rozdíl od snazšího, byť přesto náročného vývoje na X360), což by zase nevyhnutelně zdrželo pokračování.

Nyní už mají v Polsku 300 zaměstnanců dělajících i na Cyberpunk 2077, leč PS3 verze trojky nevznikne z jiného důvodu.

"Na starých konzolích by Zaklínač 3 musel být úplně jinou hrou, která by byla menší, nemohl by to být otevřený svět nebo by otravovaly dlouhé nahrávací časy a obětovat by se musela i grafika," vysvětlil zakladatel Marcin Iwinski.

Podle rozhovoru pro MCVIndia už druhý díl na X360 vymačkal ze starého hardwaru úplné maximum, takže trojka je na něm technicky nerealizovatelná.

CD Projekt má v příštích měsících oznámit její dvě sběratelky (Collector's Edition a Premium Edition), na něž mají fanoušci vysoké nároky. Atraktivitu firma posuzuje dle toho, jestli se líbí jejím zaměstnancům, kteří patří mezi náruživé hráče a milují různé dárky, které prý tentokrát budou něčím speciálním.

Marcin Iwinski říká, že se budou soustředit i na krabičku standardní hry, protože ho vždy naštve, když si některou cizí koupí a dostane jen obyčejný disk s papírkem, přičemž manuál je pouze v PDF: "Uráží mě to. Chci za mé peníze dostat nějakou odměnu, i jde o účinnou ochranu proti pirátství."

V úterý bylo oznámeno, že Zaklínač 3 vyjde s českými titulky i na PS4/X1.

VGX trailer z prosince

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments