Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Comgad: Na Zaklínači 3 už pracují nejlepší překladatelé

Jeho ředitel komentuje nejen změnu distributora.

Vlastní zpráva - V návaznosti na nedávný rozhovor s Cenegou o jejím nově oznámeném vydání Zaklínače 3 v České republice i jiných zemích střední Evropy jsme se samozřejmě nemohli neobrátit ještě na společnost Comgad, která u nás uvedla minulý díl a spekulovalo se o její roli.

Milan Czarnowski, ředitel Comgadu, poskytl Eurogameru v pátek večer jediné a dle něj i poslední vyjádření k této věci, aby už nelezl do zelí novému distributorovi hry:

Milan Czarnowski na fotce, která se podle něj hodí k této situaci.

"Ano, mohu potvrdit, že na české lokalizaci Zaklínače 3 na všechny tři platformy pracuje lokalizační tým Comgadu a práce na ní byla nastartována už před několika týdny."

Rozsah textů ve srovnání s druhým dílem nesmí komentovat, ale ujistil všechny, že lokalizaci věnují maximální možnou péči.

"Hru překládají nejlepší překladatelé Comgadu, kteří pracovali na předchozích verzích Zaklínače, pod vedením našeho lokalizačního manažera Filipa Ženíška, takže hráči se mohou těšit na prvotřídní kvalitu české lokalizace jako vždy od Comgadu, samozřejmě včetně oblíbeného trpasličího slangu."

Jak Milan Czarnowski doplnil, testování bude opět probíhat v Polsku v kanceláři CD Projektu RED, opět stejnými zkušenými testery u Zaklínače 2 (viz jejich tehdejší překladatelské deníčky - 1. část, 2. část, 3. část).

A jak moc Comgad trápí, že jim práva na vydání hodně vyhlíženého Zaklínače 3 v ČR nečekaně sebrala Cenega, když přitom šlo o jejich bez debat nejdůležitější značku, která měla i značný vliv na finanční hospodaření firmy?

"Samozřejmě nás to mrzí, cely tým. V podstatě celý tým Comgadu je složen z aktivních RPG hráčů a Zaklínač není pro nás jen obchod, ale i dlouhodobá srdcová záležitost. A to nadšení se pak zpětně kladně promítá i do obchodu, náš připravený marketingový budžet pro tuto hru byl obrovský, největší v naši 12ti-leté historii. Musím odmítnout Chalidova slova o naší špatné práci, CD Projekt je s našimi výsledky dlouhodobě velmi spokojen. Tohle prostě byla obchodní transakce, která nám nevyšla. Život však jde dál, s CD Projektem nadále spolupracujeme na dalších projektech, stejně tak i letos vydáme spousty jiných zajímavých titulů. Takže rozhodně nekončíme, i když už nás někdo v diskusi pohřbil :)"

Závěrem ještě Milan Czarnowski prozradil, že Zaklínače 3 už osobně viděl na několika interních prezentacích. Podle něj vypadá skutečně úžasně a je rád, že jako Comgad mohou přiložit ruku k dílu: "Máme ambici v Zaklínači 3 připravit nejlepší českou lokalizaci v naši historii a Filip je zárukou, že tomu tak skutečně bude. Hráči se opravdu mají na co těšit."

Zaklínač 3 vyjde pro PC, PlayStation 4 a Xbox One někdy koncem letošního roku (předobjednávka). CD Projekt Red se nechal slyšet, že oznámení přesného data nechce uspěchat a ohlásí ho až s rozjezdem předobjednávek, patrně až za pár měsíců.

Více o hře v E3 dojmech, zápiscích z prezentace na EG Expo, reportáži o vzniku CD Projektu (1. část a 2. část), kompletním zpravodajství.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments