Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Epic Games prodali práva na Gears of War sérii Microsoftu

S dalšími díly už nemají nic společného.

Velká a docela šokující zpráva přišla z oficiálních stránek Xbox. Microsoft tam oznamuje, že zakoupil práva na značku Gears of War, včetně všech již vydaných a budoucích dílů. Epic Games už s touto sérií nebudou mít nic společného a další díly budou vyvíjet jiná vývojářská studia.

Na novém díle Gears of War pracuje pro Microsoft studio Black Tusk Studios z kanadského Vancouveru, kam přešel také Rod Fergusson. To jméno možná znáte, protože se o něm mluvilo v souvislosti s tím, že by měl v 2K převzít kontrolu nad vývojem Mafie 3, která se přesunula z Čech do USA. 2K Games ovšem opouští a přechází do Black Tusk Studios, aby zase pracoval na herní sérii, na které dělal už pro Epic Games.

Podle Hanno Lemkeho, ředitele vývojářského studia, budou s Epicem stále spolupracovat, protože i v budoucích hrách série Gears of War hodlají používat Unreal engine.

Epic Games také ve své tiskové zprávě naznačili, co se dalo předpokládat - že další díl Gears of War bude exkluzivně pro Xbox One a poběží na Unreal Engine 4 technologii. V tiskovém prohlášení totiž píší, že hodlají Microsoft podporovat právě na této platformě a s tímto enginem na jejich budoucích projektech.

Read this next