If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Titanfall je exkluzivně na Xbox One, protože si EA myslelo, že to bude úspěšnější konzole

To se nejspíš trochu přepočítali.

Zamýšleli jste se někdy nad tím, že se EA rozhodli udělat Titanfall exkluzivní hrou na Xbox One? Není to nakonec proto, že by jim Microsoft zaplatil nějaké obrovské částky za exkluzivitu. Je to podle EA jednoduše proto, že si mysleli, že bude Xbox One úspěšnější než PlayStation 4.

Finanční ředitel EA Blake Jorgensen pro Gamezone řekl: "Rozhodování probíhalo několik let zpátky, když jsme si řekli, že je pro novou značku exkluzivita dobrá. Měli jsme předpovědi, které říkaly, kde by měl být Xbox a kde PlayStation a podle toho jsme se rozhodli. Ale pořád máme z našeho rozhodnutí dobrý pocit."

Tu poslední větu samozřejmě musel dodat, protože velké firmy nedělají chyby.

Jelikož měli odhady před pár lety, nemohli samozřejmě vědět, jak na tom bude současná generace konzolí. Vycházeli z toho, co věděli tehdy a v té době byl Xbox 360 před PlayStation 3. V rozhovoru také řekl, že věří, že do března se prodá 10 milionů kusů nových konzolí dohromady.

EA má ostatně s Microsoftem velmi dobré vztahy. Když velkolepě oznámili zrušení Online Passu, samozřejmě nejspíš věděli o tom, co má v plánu Microsoft s Xbox One, kde by se za bazarové hry platil poplatek pro distributory. Jenže Sony jim svým přístupem sebralo vítr z plachet. A pak i Microsoft, když své původní plány raději zrušili.

Video z alfy Titanfall

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Titanfall

Xbox One, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments