Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Potvrzen odklad The Division na konec 2015, Watch Dogs do června

A kolik kusů už prodal Assassins Creed 4?

Z finančních výsledků UbiSoftu jsme se dozvěděli hned několik věcí, které už delší dobu potřebovaly vyjasnit.

Předně, Tom Clancy's The Division je opravdu výrazně odloženo, jak se spekulovalo. Hra chybí v seznamu těch letošních, což znamená, že nevyjde dříve než v dubnu 2015, kdy začíná příští fiskál francouzského vydavatele, ale spíš ještě mnohem, mnohem později. I soudě dle informace, že bylo nově vyčleněno 40 procent studia UbiSoft Reflections, aby s Division pomohlo.

UbiSoft ve 2014 a na začátku 2015 bude mít celkem pět velkých her - The Crew, nový ročník Just Dance a dva ještě neohlášené tituly, což by měl být zřejmě další Assassins Creed (dnes nepřímo naznačený) a také Far Cry 4 (podle zmínky o tom, že má jít o nějakou sérii, kterou hráči milují).

Pátou hrou jsou Watch Dogs, jejichž uvedení bylo dnes potvrzeno na období mezi dubnem a červnem letošního roku (přesné datum se prý dozvíme velmi brzy). Wii U verze nakonec není zrušena, jen je posunuta na později: "Bylo to obtížné rozhodnutí, ale nakonec vyhrálo soustředění zdrojů na to, z čeho budou nejvíce těžit naši zákazníci i my jako firma." Jinými slovy, Wii U už podle názoru UbiSoftu nezaslouží tolik energie co jiné platformy.

Assassins Creed 4 se povedlo prodat už 10 milionů kusů, s čímž je výrobce velmi potěšen, přestože to je o dva miliony méně než u Assassins Creed 3. Ocenil při té příležitosti kvalitu svých studií a jejich vzájemnou spolupráci na vývoji. Nextgen verzí AC4 se prodaly 3 miliony kusů, mezi něž se nepočítá PC.

Menší zájem než před rokem byl i o Just Dance, které tak skončilo na 6 milionech kusů, ale bylo ziskové a v budoucnu se série vydá nějakým novým směrem. Celkově UbiSoft zaznamenal meziroční pokles tržeb o třetinu, což připisuje přechodu na novou generaci konzolí a také za to asi může i odklad Watch Dogs.

Techvideo enginu The Division

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Tom Clancy's The Division

Video Game

Watch Dogs

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments