If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Thief, Watch Dogs i Zaklínač 3 prý dalšími, kde Xbox One technicky zaostává za PS4

Podle insiderů ani jedna nedokáže jet v 1080p.

Pomalu se z toho stává pravidlo, které, kulantně řečeno, moc nepomáhá konzoli od Microsoftu v soupeření o zájem náročných zákazníků. Nikdo sice nemůže prokázat přímý vliv všech těchto zpráv na odbyt, ale v kombinaci s vyšší cenou a jinými nepřejícími skutečnostmi to může být důvodem lednových výsledků nebo třeba dvojnásobně vyšší prodejnosti remaku Tomb Raidera na konzoli Sony.

Nyní bývalý zaměstnanec IGN Jeremy Conrad prozradil, že i nadcházející Thief se zařadí po bok většiny jiných her, které na PS4 běží v rozlišení 1080p a na Xbox One "jen" v 900p. Na obou to má být uzamčeno na běh ve 30 fps.

"Co jsem slyšel, Eidos Montreal měl problémy s tím, aby vůbec Thiefa na Xbox One dokázal mít v 900p. Na Xbox One bude 1080p věčný problém kvůli ESRAM a GPU," napsal na svůj Twitter.

Zatím to není oficiálně potvrzeno, ale koresponduje to s dřívějšími spekulacemi a nikdo to dosud nedementoval, což by se asi v případě nepravdy stalo, protože mnozí novináři už nyní mají v rukou review-verzi Thiefa.

Jiný insider herní branže s přezdívkou Shinobi602 se přidal s dalšími drobky, podle nichž tato kauza bude pokračovat i v budoucnu. Tvrdí, že i nadcházející hackerská hra, pravděpodobně Watch Dogs, běží v 900p na Xbox One a v 1080p na PS4 (obě 30fps).

Zaklínač 3 má podle něj běžet na obou konzolích ještě v nižším rozlišení: na Xbox One jen v 720p a na PS4 v 900p, přičemž se prý tvrdě pracuje na tom, aby se dosáhlo vysněných 1080p (i zde na obou konzolích v 30fps).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Thief

iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments