Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Navýšení úrovně postavy ve World of Warcraft stojí jako plná hra?

Blizzard chce pořádně vydělávat z mikrotransakcí.

Ještě to není oficiálně potvrzeno a Blizzard může poklidně reagovat, že šlo pouze o tzv. placeholder, tedy dočasné nastavení, aby tam něco bylo namísto chyby.

Jedná se totiž o nález, který ještě správně neměl být dostupný široké veřejnosti a ukázal se jen pár hráčům na okamžik poté, co byly americké servery restartovány po údržbě.

Každopádně pokud by to takto zůstalo, hráči lační po navýšení své postavy na 90. level budou muset sáhnout hluboko do své šrajtofle. Blizzard za to má chtít zaplatit 60 dolarů, tedy to samé, kolik běžně stojí plná hra pro novou generaci konzolí, viz čerstvě vytípaný obrázek od MMO-Champion:

Takto vysokou částku většina fanoušků ani ve snu nečekala, spíš tipovali něco kolem 30-40 dolarů. Jiní si to naopak pochvalují, že díky takové drahotě si tento upgrade, jakousi obdobu oficiálního cheatu v MMORPG, nebude moci dovolit úplně každý. Bude to jen pro určitou skupinu hráčů, která má více postav a chce je mít na 90. levelu, ale zároveň nemá dostatek času či ochotu, aby se tam dostali běžným hraním.

Jak známo z dřívějška, předobjednávkou na letošek chystaného datadisku Warlords of Draenor (info) získáte právo na "bezplatné" okamžité navýšení jedné vaší postavy na 90. level vyžadovaný pro hraní. Při předpokládané ceně přídavku 40 dolarů to zřejmě bude levnější alternativa.

Že chce Blizzard ve World of Warcraft sázet na mikrotransakce, dokazují i jiné ceny za obdobné požadavky hráčů: 30 dolarů za změnu frakce, 25 dolarů za změnu rasy, 10 dolarů za změnu jména či další ceny mazlíčků a mountů, ještě nad rámec běžného měsíčního předplatné 15 dolarů.

Read this next