Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

16 procent Američanů se úplně vzdalo krabicových her

Nový průzkum trhu se zajímavými výsledky.

Digitální distribuce frčí čím dál více. Potvrdil to nový průzkum trhu společnosti NPD, který ho provedla v USA na početné skupině šesti tisíc respondentů starších třinácti let.

36 procent z nich uvedlo, že hraje stáhnutelné hry buď na PC, konzoli nebo handheldu. 16 procent ze vzorku pak dalo úplně sbohem krabicovým hrám, protože hrají výhradně digitálně šířené verze her.

PC vyšlo z průzkumu nepřekvapivě jako zdaleka nejpopulárnější platforma pro digitální distribuci, když 90 procent z uživatelů z ní něoc stahuje do PC. Oproti tomu na konzolích ještě takový boom nenastal, když stále pouze čtvrtina respondentů kupuje digitální konzolové hry. A jen 14 procent majitelů konzolí něco stahuje pravidelně každý měsíc, což může ovlivnit i vydání Kingdom Come, které by si tím pádem za dva roky muselo najít nějakého partnera, který fyzicky dopraví krabičky do obchodů.

Podle analytika NPD jsou nákupy digitálních her často impulsivním rozhodnutím, které není plánováno dopředu. Lidé si je prostě koupí hned, když je něco zaujme. Zatímco konzolisté mají tendence dělat si spíš předobjednávky dopředu nebo nakupovat nové hry v den oficiálního vydání. Počítá se s tím, že s rozmachem PS4 a X1 se tento stav změní - více na sesterském webu Gamesindustry.

Read this next