Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Total War: Rome 2 čelí nařčení kvůli velbloudům

Ukazovali je před vydáním a pak dali až do DLC.

Vlastní zpráva - Možná to včera při sledování videa z přídavku Beasts of War trochu trklo i vás a hrabali jste v paměti, zda jste to samé náhodou neviděli už dávno.

A měli byste pravdu: katafrakty na velbloudech či žoldácké syrské obrněné slony se vyskytovaly už ve videích před vydáním Total War: Rome 2 vloni v září, z čehož všichni nabyli pocit, že budou součástí základní hry. Nicméně se tak nestalo a figurují až v tomto novém DLC. Ne že by šlo o peníze, když stojí 70 Kč, spíš o princip.

Fanoušci si toho všimli a obvinili vývojářské studio Creative Assembly ze závadějící reklamní kampaně a vyhození obsahu z původní plné hry, aby ho pak mohli využít v tomto přídavku. Ani zde nelze mluvit o tom, že by tím Total War: Rome 2 s nepřebernou tunou obsahu nějak významně trpělo, opět jde hlavně o princip.

Když se k tomu ještě přidala reakce moderátorů oficiálního fóra na homepage, kteří všechny podobné stížnosti přesunuli do sekce "Rants and Raves", která není přístupná pro neregistrované uživatele, oheň byl na střeše. I kvůli objevení jednotky s názvem Mercenary Naked Swords ve starším videu, když ji přitom do hry přidalo až jiné DLC Caesar in Gaul.

Co na to Creative Assembly, když je s nařčeními konfrontoval Eurogamer? "Je pravda, že některé jednotky byly použity v Let's Play videu před vydáním. Šlo o marketingovou chybu související s nedokončením hry a ukazováním rozpracované verze, za což se všem omlouváme," řekl brand director Rob Bartholomew.

Ač prý tehdy měly stejný název, ve skutečnosti to nebyly úplně ty samé jednotky jako ty, které se vyskytují v pozdějších DLC. Ta obsahují něco trochu jiného, resp. jednotky s vylepšeným designem a vybalancováním, aby svou kvalitou korespondovaly s těmi ostatními ve hře. Vývojáři prý vždy při uvažování o DLC přemýšlejí tak, že nejprve vezmou obsah, který se z nějakého důvodu nedostal do základní verze a pokouší se ho nějakým způsobem zdokonalit, aby mohl být daný do DLC, což měl být právě tento případ, který se lidskou chybou dostal do videa před vydáním.

Video z DLC Válečná zvířata

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Total War: Rome II

Video Game

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments