Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odstranění všech DLC pro Gran Turismo 5

Sony to myslí s nuceným přechodem na šestku vážně.

Sony to asi myslí s donucením všech hráčů pětky k přechodu na Gran Turismo 6 smrtelně vážně. Když oznámila vypnutí multiplayerových serverů, což vyřadí z provozu online funkce Online Lobby, Seasonal Events, Museum, News, Community, Remote Race, Log in Bonus či Online Dealership, dalo se to ještě chápat jako snaha o uvolnění kapacity serverů pro starou hru.

Nyní však avizovala jiný krok, který je mnohem méně srozumitelný a logický, konkrétně odstranění všech DLC pro Gran Turismo 5. Stane se tak k 30. dubnu, kdy budou veškeré přídavky dány pryč z PS Store.

Protože je ale Sony na platící zákazníky za tato DLC hodná, zveřejnila pro ně současně s tím návod, jakou složitou cestou se dají některé balíčky rozchodit i po uvedeném datu, pokud si je tedy stihnete včas stáhnout. K půlce března bude omezena i služba Gran Turismo TV, která se pak kompletně vypne o rok později.

Oficiální zdůvodnění společnost neuvedla, pouze naznačila: "Rádi bychom poděkovali všem za jejich podporu online služeb Gran Turismo 5 a těšímse se, až vám budeme moci poskytnout ještě lepší online služby u Gran Turismo 6." Nezbývá než sarkasticky dodat: Ať žije ryze digitální budoucnost!

Upoutávka na dokument k 15. narozeninám série

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gran Turismo 5

PS3

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments