If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Europa Universalis a Crusader Kings lidé průměrně hrají 190 hodin

Větší pocty se prý vývojářům nemůže dostat.

Velmi zajímavou statistikou se pochlubil švédský vydavatelský dům Paradox Interactive. Znovu tím dokazuje, jak jsou hardcore hráči jejich historických strategií úplně odlišní od zbytku publika, pro nějž je něco takového úplně nemyslitelné, snad kromě MMORPG nebo multiplayerových stříleček s často přidávaným obsahem.

Hráči sérií Europa Universalis a Crusader Kings průměrně stráví s jejich hraním přes 190 hodin. Frederik Wester to vyčetl z údajů na Steamu a prozradil to The Escapist na nedávném výročním setkání s fanoušky. Podle něj to je hlavní důvod, proč jsou tituly Paradoxu komerčně úspěšné: protože lidé vědí, že je zabaví na velmi dlouho.

"Pro každého hráče je velice důležité, jakou hodnotu za své peníze dostává. Pokud zaplatíte 40 dolarů za hru, kterou si jednou zahrajete a pak se ji nikdy nedotknete, můžete z toho mít špatné pocity. Avšak pokud hru za takovou cenu hrajete několik měsíců či dokonce let, víte, že to byl dobrý kup a určitě se o to s někým podělíte," řekl šéf výrobce.

Manažer studia Johan Andersson k tomu dodal, že se speciálně soustředí na hry s otevřeným koncem, aby lidé mohli svobodně prozkoumávat, jak jejich simulace funguje. Aby si mohli stanovit vlastní cíle a činit různá rozhodnutí.

"Pokud někdo stráví s vaším produktem stovky hodin, je to pro vývojáře ten největší kompliment, jaký kdy vůbec může dosáhnout," uzavřel povídání o jejich filozofii, která jim dlouhodobě generuje vysoké příjmy a také nutí fanoušky, aby se k nim pravidelně vraceli, když chtějí něco dalšího.

Cover image for YouTube videoEuropa Universalis IV - Empire of Sweden Release Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Crusader Kings

PC

Crusader Kings II

PC, Mac

See 1 more

Europa Universalis IV

PC, Mac

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments