Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Minidatadisk Sacrifice of the Vaal pro Path of Exile

Rozšíří podle vás nejlepší RPG minulého roku.

O této diablovce se nikde tolik nemluví, patrně kvůli Free-2-Play povaze a vrozenému odporu k mikrotransakcím, ačkoli ty v ní byly po etické stránce úplně v pohodě, nevnucovaly navýšení zkušeností ani upgrady zbraní. Podle vašeho hlasování dokonce šlo o nejlepší hru žánru v minulém roce, která se dle aktuálního vyjádření autorů stala díky pěti milionům hráčů ziskovou, přestože nevsadila na koncept pay-to-win, s nímž by patrně vydělala mnohem více.

Novozélandští Grinding Gear Games nyní představili první z minidatadisků, Sacrifice of the Vaal, který vyjde už tuto středu, 5. března. Příští větší DLC mají vypustit každé čtyři měsíce a mezi nimi pravidelné aktualizace po zhruba dvou týdnech.

Watch on YouTube

Jak napovídá nový trailer, rozšíří Path of Exile o novou zápornou postavu, královnu Atziri, která předtím uvrhla civilizaci Vaalů do temného věku, když obětovala její následníky v honbě za věčnou krásou (že by inspirace Alžbětou Báthoryovou?). Teď se vrací a zemi kvůli ní zmítá zkaženost. Hráči se proto vypraví na sérii questů, které závěrem odemknou její doupě.

Po cestě však potkají tuhé bosse, takže do nových oblastí by se bez postavy na vysokém levelu raději ani pouštět neměli. Když bosse se zvýšenou obtížností porazí, otevře se jim truhla s pokladem nebo fragmenty nutnými k otevření onoho doupěte. Nové schopnosti mají být ultimátními verzemi těch původních. Chybět nebude ani nový PvP obsah v podobě arény až pro tucet hráčů nebo nových lig s výzvami, při jejichž pokoření každý od vývojářů dostane skutečné tričko.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Path of Exile

PS4, Xbox One, PC

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments