Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA: Pověst série Battlefield nijak neutrpěla a do 12 měsíců bude pokračovat

Problémy prý zavinil počet 64 hráčů, podpora tabletů a nextgen.

V době, kdy se rozbíhá anketa o nejhorší firmu roku (viz dnešní Dobré ráno), se finanční ředitel na konferenci v San Franciscu už poněkolikáté vrátil k technickým problémům Battlefieldu 4 a především, jak to s ním vlastně vidí do budoucna, jestli ho náhodou neodepíší jako Medal of Honor.

"Nezaznamenali jsme, že by tyto záležitosti jakkoli poškodily pověst série Battlefield, prodával se i nadále se prodává dobře. Tato značka pro nás zůstavá klíčová a bude zásadní i pro nadcházející fiskální rok EA," řekl Blake Jorgensen citovaný GameSpotem.

Tím de facto prozradil, že někdy mezi dubnem 2014 a březnem 2015 vyjde nové pokračování Battlefieldu, což se dosud oficiálně nevědělo. Spekulovalo se o odbočce série zaměřené na práci policejních oddílů, vyvíjené studiem Visceral Games, což EA nekomentovali.

CFO EA také zopakoval, co za známé potíže Battlefieldu 4 mohla jeho extrémní složitost, konkrétně počet 64 hráčů na mapách, podpora tabletů a také učení se s nextgen konzolemi. Připomněl, že zákazníky odškodnili bonusy, aby se vrátili, což prý zafungovalo: "Fanoušci Battlefieldu projevili četné ohlasy na poslední updaty a patche, které je spolu s novými DLC drží v zápalení do hry."

Související zprávy: Šéf EA o problémech Battlefield 4: Nedá se tomu nijak předejít, EA vnímají Battlefield 4 jako extrémně úspěšný produkt, EA říká, že prodeje Battlefieldu 4 neovlivnily "problémy s kvalitou", O co přesně jde v žalobě na EA kvůli Battlefieldu 4?, Oficiální výčet 22 chyb v Battlefieldu 4 a stav jejich řešení, Stop prací na dalších DLC k Battlefield 4, Vydání Battlefield 4 China Rising DLC vytvořilo další problémy ve hře, Kompenzace za problémy Battlefieldu 4.

Read this next