Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Stopy po Assassinovi znovu vedou do Londýna a Paříže

Historie se opakuje? UbiSoft by asi měl cestovat vlakem.

Dovedete si představit, že by zaměstnanec Apple zapomněl dvakrát po sobě ještě neohlášený model iPhone na baru v San Franciscu? Přijde vám nemyslitelné opakovat tu samou kardinální chybu? Pak se asi budete divit, co se přihodilo UbiSoftu, jehož pracovnice před rokem totožným způsobem vyzradila Assassins Creed 4.

Respektovaný a dlouhodobě aktivní člen komunity GAFu s přezdívkou krimsoncharge si takhle včera ráno letěl v letadle a krátil čas s Assassins Creed Liberation na handheldu VITA. V tu chvíli se na něj obrátil muž sedící vedle, který dle angličtiny nebyl rodilým mluvčím, a optal se ho, jak se mu hra líbí. Když odpověděl kladně, muž mu řekl, že se mu tedy určitě bude líbit i příští díl. Když odvětil, že už Black Flag hrál, on s úsměvem dodal, že myslí až tu další hru...

"Pak začal vyprávět, že se nový Assassin bude odehrávat v Paříži a Anglii (Londýně). Hlavní hrdina má vést francouzskou divizi assassinů v pozdější epoše dějin než za Ezia, jelikož už měl ruční střelnou zbraň," tvrdí překvapený člen komunity a pokračuje: "Podle toho, jak byly NPC postavy oblečeny a že byla na ulicích zaparkovaná koňská spřežení, to vypadalo na viktoriánské období. Zaujalo mě i to, jak velký byl dohled do dálky a také početné davy obyvatel, s mnohem větší hustotou než ve starších hrách."

Fanouškovský obal Game Informeru

Soused z letadla mu dále řekl, že se do hry letos vrátí správa vlastní vily, když hrdina má tu svou, která prý původně patřila Eziovi z AC: Brotherhood. Oblečen prý byl do modrého úboru s červeným nádechem, který mu dost připomínal rytíře z titulu The Order: 1886. Multiplayer se má nově soustředit na co-op pro čtyři namísto honby za prvenstvím v kompetitivním klání.

Závěrem ještě upovídaný cestující, který prý působil jako někdo blízký vývojářům, vytáhl svůj iPad a ukázal mu na něm krátký úryvek coby důkaz. Podle něj vypadala pouze obyčejně, což se omlouvalo ranou verzi. K tomu dotyčný doplnil, že vyjde jen na nextgen platformy a že má pracovní jméno Unity (korespondovalo by se zvěstmi, že letos vzniknou dvě AC hry, ta druhá jen pro PS3/X360 má mít kódové označení Comet).

Existuje samozřejmě možnost, že nešlo o zaměstnance UbiSoftu, nýbrž jen novináře právě letícího z prezentace v Montrealu (to by časově odpovídalo), který měl nutkavou potřebu podělit se s někým o své čerstvé zážitky. Bylo by to ostatně lidské, byť neodpovědné a proti podepsané NDA smlouvě o mlčenlivosti.

Všechny tyhle útržky o zasazení do Francouzské revoluce a blízkého okolí - nadmíru atraktivním i pro výrobce vzhledem k jeho centrále v Paříži a věčném zápolení s Angličany - přesně ladí s nedávno uniklou tiskovou zprávou, která rovněž pocházela od (jiného) věrohodného člena komunity. Byla však datovaná 4. březnem a v úterý nevylezla. Údajně za její posun může dozvědění se o Batman: Arkham Knight, takže se vše oficiálně dozvíme až příští týden. UbiSoft to nekomentoval, jen Jade Raymond konstatovala, že hra bude v jejím oblíbeném období historie.

Read this next