Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč potřebuje PC verze Titanfall téměř 50 GB místa na disku?

Důvodem je podle Respawn ohled na horší počítače.

Proč je PC verze o tolik větší než konzolové? Proč musíte z Originu stahovat téměř 50 GB dat, jak dokládá náš recenzent?

Pokud si budete stahovat Xbox One verzi ze Store, stačí vám pouhých 17 GB. Tak v čem je rozdíl? Respawn to Eurogameru vysvětlili - PC verze totiž obsahuje nekompresované audio.

Na PC si musíte nainstalovat 35 GB nekompresovaného audia, což u her není příliš obvyklé. Hlavní inženýr Richard Baker ale Eurogameru vysvětlil, že to je s ohledem na pomalejší počítače. Titanfall by totiž ukousl velkou část výkonu procesoru pro dekódování audia. Když je ve hře audio bez komprese, není třeba nic dekódovat a pomalejší dvoujádrové procesory se mohou plně věnovat samotné hře.

Pro Xbox One se například něco takového nemusí nijak řešit, protože konzole již má dekódování audia zabudováno do hardwaru.

"Na lepších PC by dekódování audia nebyl problém, stejně tak na středních až průměrných PC. Ale pokud máte dvoujádrový procesor, který je v našich minimálních požadavcích, nemohli jsme dedikovat tolik výkonu procesoru jenom pro audio," vysvětluje.

Ty minimální požadavky pro Titanfall jsou mimochodem Core 2 Duo 2,4 GHz nebo Athlon X2 2,8 GHz, 4 GB RAM a GeForce 8800GT nebo AMD Radeon HD 4770.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Titanfall

Xbox One, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments