If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vyjde v roce 2015 Xbox One bez Kinectu? Myslí si to Pachter

Kinect byl dítě Dona Mattricka, ale ten z Microsoftu odešel.

Jak může Xbox One ustát v konkurenci s PlayStation 4? Tím, že nakonec zlevní svou cenu. Jak může zlevnit? Že součástí balení nebude Kinect.

Známý herní analytik Michael Pachter si myslí, že v roce 2015 se začne Xbox One bez Kinectu prodávat. Jak řekl ve svém pořadu BonusRound, Kinect bylo dítě Dona Mattricka, který ovšem z Microsoftu odešel do společnosti Zynga a v MS už nezbyl nikdo, kdo by byl takovým velkým zastáncem tohoto zařízení.

"Nestane se to v roce 2014. Nebudou měnit SKU nástroje v prvním roce, ale stane se tak v roce 2015," odhaduje Michael Pachter.

Přirovnává to k tomu, když Microsoft uvedl levnější Xbox 360 s 4 GB paměti. "Myslím, že vezmou model s Kinectem a přidají 2 TB paměti a pak bude konzole s 500 GB diskem a žádným Kinectem za levnější cenu."

Kinect tvoří právě ten velký cenový rozdíl mezi Xbox One a PlayStation 4. Michael Pachter ale říká, že pořád budou mít konkurenci od Sony. "I když na jaře 2015 sníží Microsoft cenu konzole na 400 dolarů, Sony může snížit cenu PS4 na 349 dolarů. Sony je teď v pozici, kdy mohou být neustále před nimi a to je totéž, kde byli s PlayStation 2."

A proč Microsoft už dávno neprodává Xbox One bez Kinectu? "Don Mattrick pořád Kinect tlačil, protože si myslel, že to zařízení změní svět. Věřil mu, že dokáže prodat Skype, že dokáže prodat přístup k televizi a všechny tyhle věci." Což tak úplně nevyšlo. Kinect se stal téměř irelevantní kvůli tomu, že mají doma všichni chytré telefony nebo tablety a ty dokážou funkce Kinectu zcela nahradit.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments