Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Po pokusu o sebevraždu vyšel najevo velký sázkový skandál v League of Legends

Hraní v Jižní Koreji není žádná legrace.

Bývalý jihokorejský profesionální hráč League of Legends je v kritickém stavu v nemocnici po pokusu o sebevraždu. Provedl ji poté, co veřejnosti odhalil sázkové podvody, kterých se nedobrovolně účastnil, a které mu tím zkazily celou kariéru profesionálního hráče.

Cheon Min-Ki vystupující pod přezdívkou "AHQ K Promise, AD Pimir, patience" hrál pro jihokorejský tým AHQ, který už ve svém počátku podle jeho slov vznikl za účelem podvodů, což v té době nevěděl.

Manažer týmu Noh Dae Chul plánoval dát dohromady pět nejlepších hráčů League of Legends, kteří by si udělali jméno a pak začali prohrávat některé zápasy, proti kterým by Noh Dae Chul vsázel a tím vyhrával obrovské částky.

Cheon Min-Ki

"Když nás přijal do týmu, řekl nám, že AHQ nám dá peníze a počítače. Ty počítače nám ale vlastně jenom zapůjčil a celou dobu nám lhal. Na všechno si vzal velkou půjčku, aby nám zaplatil ubytování, výplatu a počítače. Celou dobu plánoval, že nás přesvědčí prohrávat zápasy a vsázet na naše soupeře, aby půjčku splatil a něco vydělal," napsal na Reddit.

Manažer údajně týmu říkal, že pokud neprohrají proti určitým týmům, jihokorejská televizní stanice OnGameNet jim zakáže účast na dalších League of Legends turnajích. Všichni mu zpočátku věřili a několik zápasů schválně prohráli, ale když je požádal o prohru s dalším týmem, přišlo jim to divné a konfrontovali ho. Manažer tedy vyklidil jejich společné bydlení a prodal jejich počítače.

"Díky tomu je má profesionální kariéra u konce. Celý rok cvičím, abych byl nejlepší a jediné, co mi zbývá, je pocit prázdnoty," napsal Min-Ki. Navíc, jelikož se účastnil nelegálních aktivit, mu hrozí stíhání.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

League of Legends

PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments